Όταν οι Acid Mothers Temple φορούσαν μπλούζα του Στέλιου Γιαννακόπουλου...

12 χρόνια μετά, επιστρέφουν και εκμυστηρεύονται στο Rocking.gr τις γνωστές και πανάγνωστες μουσικές που τους διαμόρφωσαν

Από τον Μάνο Πατεράκη, 22/09/2017 @ 11:15

Οι Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso U.F.O., το κυριάρχο μόρφωμα των πάμπολλων πρότζεκτς των Acid Mothers Temple, έρχονται στη χώρα μας (αύριο στο Fuzz) για μια συναυλία που δεν αναμένουμε να είναι τίποτα λιγότερο από ένα κοσμικό τριπάρισμα. Μια ψυχεδέλεια οι ρίζες της οποίας χάνονται σε ομπσκιουρίλες των '60s και '70s.  Δεν έχει σημασία καν ποιες μουσικές θα αποφασίσει να συμπεριλάβει στο setlist ο ιθύνων νους, Kawabata Makoto, και η παρέα του. Άλλωστε, μια ματιά στη δισκογραφία τους στη Wikipedia αρκεί για να χαώσεις για το πόσες κυκλοφορίες έχουν βγάλει από το 1995 που υπάρχουν μέχρι και σήμερα. Ό,τι ακούσουμε, θα είναι προϊόν οργανικού live τζαμαρίσματος, αυστηρά.

Και επειδή σαν Rocking.gr η ιστορία μας πάει πολύ πίσω, ας μεταφερθούμε δώδεκα χρόνια πριν, στο Bios, όταν οι Acid Mothers Temple And The Cosmic Inferno έκαναν τον τότε συντάκτη μας να δηλώνει με ή χωρίς δόση υπερβολής: «Στο καθαρά μουσικό σκέλος τώρα, με δέος αναφέρω πως το live που είχα την τιμή να παρακολουθήσω λίγες ώρες πριν, είναι ένα από τα καλύτερα που έχω δει ποτέ στη ζωή μου». Στο ίδιο live, ο Tabata Mitsuru, στον απόηχο της τότε υπέρμετρης ευδαιμονίας του Euro, είχε φορέσει μπλούζα του Στέλιου Γιαννακόπουλου και μιλούσε για μπάλα (!).

Πίσω στο σήμερα, όμως, για να ταξιδέψουμε ευθύς αμέσως δεκαετίες παλιότερα. Ζητήσαμε από τον Kawabata Makoto να μας δώσει τη λίστα του με τους καλλιτέχνες που μπορεί να ισχυριστεί πως διαμόρφωσαν τον ήχο των Acid Mothers Temple. Δεν θα βρείτε Can και Hawkwind. Θα βρείτε όμως Deep Purple, Frank Zappa, ABBA (έτσι για το αντισυμβατικό της υπόθεσης) και διάφορα άλλα πιο άγνωστα πραγματάκια που αξίζει να ψάξετε, είτε αυτά είναι Yogaku (洋楽) (η δυτική μουσική στα ιαπωνικά), είτε Hogaku (邦楽) (το ιαπωνέζικο rock). Ιδού λοιπόν:

1. Karlheinz Stockhausen
2. Thomas Binkley
3. Deep Purple 
4. La Monte Young
5. Sun Ra
6. Frank Zappa
7. Francis Lai
8. Takeo Watanabe (Japanese composer)
9. ABBA
10. Daevid Allen (Gong, Soft Machine)

  • SHARE
  • TWEET