«10»: Τα τραγούδια των Tremonti που θέλουμε να ακούσουμε στο Rockwave

Δέκα τραγούδια που αναμιγνύουν ιδανικά thrash, heavy και alternative metal

Από τον Χρήστο Καραδημήτρη, 12/07/2018 @ 12:04

Έχοντας κατακτήσει δυσθεώρητα ύψη εμπορικής επιτυχίας με τους Creed και έχοντας φτάσει με τους Alter Bridge πολύ ψηλά στο καλλιτεχνικό επίπεδο, ο Tremonti γεμίζει τον υπόλοιπο χρόνο του με την προσωπική του μπάντα, στην οποία διοχετεύει και την πιο «σκληρή» συνθετική πλευρά του, συνδυάζοντάς την με τα trademark στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν.

Με τους Tremonti θα είναι η πρώτη φορά που θα επισκεφτεί τη χώρα μας, παίζοντας ζωντανά στο Rockwave Festival, στις 20 Ιουλίου, μαζί με τους Iron Maiden και τους Volbeat. Μέσα από τα τέσσερα άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει επιλέγουμε δέκα από τα καλύτερα τραγούδια που έχει συνθέσει και θέλουμε να ακούσουμε να αποδίδει ζωντανά εκείνο το βράδυ.

1
Dust
 Album: "Dust"
Tremonti - Dust
Ο Tremonster είναι μάστορας - μεταξύ άλλων - στο να γράφει mid-tempo, μελωδικές και ιδιαίτερα «πονεμένες» συνθέσεις και το "Dust" είναι ένα από τα καλύτερά δείγματά του γενικώς σε αυτή την προσέγγιση των συνθέσεων. Με στίχους-ξυράφι περί προδοσίας και απογοήτευσης κι ένα ρεφρέν φτιαγμένο για sing-along είναι ίσως η καλύτερη σύνθεση ως τώρα της προσωπικής του καριέρας.

Listen
2
Cauterize
Album: "Cauterize"
Tremonti - Cauterize
Το ομώνυμο τραγούδι από το τρίτο άλμπουμ των Tremonti είναι τόσο καλό που δεν χρειάζεται καν σόλο! Η κιθαριστική δουλειά αρκεί για να εντυπωσιάσει και οι φωνητικές γραμμές είναι ιδιαίτερα εμπνευσμένες, σε ένα τραγούδι που ισορροπεί ιδανικά τις thrash και alternative metal πτυχές που χαρακτηρίζουν τον Mark ως συνθέτη.
3
Things I've Seen
Album: "All I Was"
Tremonti - All I Was
Το έτερο αργό και φορτισμένο τραγούδι μέσα από το πρώτο άλμπουμ των Tremonti (μαζί με το "New Way Out") είναι ακόμα καλύτερο. Μελωδιάρες, τρομερές φωνητικές γραμμές, ωραίο παίξιμο και πονεμένο ως εκεί που δεν πάει, συνοδεύεται εξαιρετικά με αλκοόλ της επιλογής σας. Το δε ρεφρέν είναι φτιαγμένο για late night sing along καταστάσεις.

Listen
4
Another Heart
Album: "Cauterize"
Tremonti - Cauterize
Και riffάρα και τρομερό ρεφρέν και σολάρα, τα πάντα όλα έχει το "Another Heart". Το πρώτο single από το τρίτο άλμπουμ των Tremonti είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις καλύτερες συνθέσεις που έχει γράψει ο Mark στο προσωπικό του σχήμα.

Listen
5
You Waste Your Time
Album: "All I Was"
Tremonti - All I Was
Το πρώτο δείγμα της προσωπικής μπάντας του Tremonti ήταν το "Waste Your Time" που κατέδειξε εμφανώς την τεχνοτροπία που θα ακολουθούσε: thrash/heavy riff, μελωδικό verse και πιασάρικο ρεφρέν, σε μια συνταγή που σχεδόν έχει τελειοποιήσει. Εν τω μεταξύ, αυτό το πράγμα που κάνει στο πρώτο verse να έχει μια φωνή και στο δεύτερο να προσθέτει μια δεύτερη γραμμή είναι πάντα τόσο γαμάτο...

Listen
6
Trust
Album: "A Dying Machine"
Tremonti - A Dying Machine
Ίσως το πιο πιασάρικο τραγούδι του τελευταίου του άλμπουμ, το "Trust" έχει κολλητική μελωδία, πολύ ωραίο κιθαριστικό παίξιμο και γενικώς πρόκειται για μια ιδιαίτερη σύνθεση, πιο κοντά στον alternative, παρά στον thrash χαρακτήρα των τραγουδιών του. Φαντάζομαι πως θα είναι ωραίο αποδιδόμενο ζωντανά...
7
New Way Out
Album: "All I Was"
Tremonti - All I Was
Αργό, συναισθηματικό, σχεδόν προσεγγίζοντας τον όρο power ballad, το "New Way Out" είναι μια από εκείνες τις συνθέσεις στις οποίες ο Tremonti μοιράζει πόνο απλόχερα. Έχει μάλιστα ένα από τα πιο ωραία ρεφρέν, μεταξύ των πολλών εξαιρετικών που μπορεί να βρει κάποιος στα τραγούδια του προσωπικού του project.

Listen
8
My Last Mistake
Album: "Dust"
Tremonti - Dust
Το εναρκτήριο τραγούδι του τρίτου άλμπουμ των Tremonti είναι από αυτά που γεφυρώνουν ιδανικά τα thrash metal riff του Mark με τις alternative metal φωνητικές γραμμές και κάνουν το κράμα απολαυστικό. Ειδικά η γραμμή του verse είναι το κάτι άλλο.
9
The First The Last
Album: "A Dying Machine"
Tremonti - A Dying Machine
Πρόκειται για μια από τις πιο μελωδικές στιγμές του νέου άλμπουμ του Tremonti, παρόλα αυτά δεν στερείται δυναμισμού. Οι χαρακτηριστικοί αρπισμοί, οι εναλλαγές στην ένταση και το πιασάρικο ρεφρέν του, το προκρίνουν ως μια από τις καλύτερες στιγμές του άλμπουμ και θα είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτο το να το απολαύσουμε ζωντανά.
10
Flying Monkeys
Album: "Cauterize"
Tremonti - Cauterize
Το βαρύ κι ασήκωτο riff του φέρνει μια αίσθηση από "Sad But True" και το mid-tempo "Flying Monkeys" μέσα από το δεύτερο προσωπικό άλμπουμ του Tremonti είναι μια από τις συνθέσεις που ξεχωρίζουν ακόμα περισσότερο όταν αποδίδονται ζωντανά.

Listen
  • SHARE
  • TWEET