«10»: Διλήμματα για το Hellfest 2014

Εσείς ποιές μπάντες θα προτιμήσετε;

Το καλοκαίρι έχει φτάσει και πέρα από τον ήλιο και τις ελληνικές παραλίες, ήρθε και η ώρα για φεστιβαλικές εξορμήσεις με ασταμάτητη μουσική. Τα μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ είναι προ των πυλών και το Rocking.gr θα παρευρεθεί στο Hellfest, ένα εκ των μεγαλύτερων και εντυπωσιακότερων που λαμβάνουν χώρα αυτή τη χρονιά.

Ο Αντώνης Κονδύλης και ο Χρήστος Καραδημήτρης, ετοιμάζοντας βαλίτσες, βάζουν κάτω 10 αναπόφευκτα διλήμματα από μπάντες που εμφανίζονται κοινές ώρες μέσα στο τριήμερο του φεστιβάλ και «κοντράρονται» σε σχέση με αυτό που θα επιλέξουν, παραθέτοντας τους λόγους που τους οδηγούν στην επιλογή αυτή.

 
10   Sepultura - Kylesa
 

Sepultura: Καλή μπάντα οι Kylesa, καμία σχέση με τα μεγαλεία του παρελθόντος οι Sepultura. Αμφότερες οι δύο μπάντες επισκέπτονται τη χώρα μας με ικανοποιητική συχνότητα, οπότε δεν υπάρχει κάποιο προφανές κίνητρο. Θα προτιμήσω να δω Sepultura γιατί μου κάνουν για πιο διασκεδαστική μπάντα στο πλαίσιο ενός φεστιβάλ, ενώ θα μπορώ να κάνω κι άμεση σύγκριση με τους Soulfly λίγο πιο μετά. (Χ.Κ.)

Kylesa: Αγαπάμε τους Sepultura, αλλά απέχουν έτη φωτός από το μνημειώδες παρελθόν τους. Θα προτιμήσω Kylesa, γιατί έχουν μια σειρά από εξαιρετικούς δίσκους, γιατί live είναι απολαυστικοί και γιατί θέλω να ξαναδώ την Laura Peasants. (A.K.)
 


 
9   Trivium - Septicflesh - Kvelertak
 

Septicflesh: Έχοντας δει και τις τρεις μπάντες ζωντανά την μεγαλύτερη εντύπωση μου έχουν κάνει οι Kvelertak, αλλά είναι από τις λίγες ευκαιρίες να δω μια ελληνική μπάντα να παίζει σε αυτό το επίπεδο στο εξωτερικό. Πιθανόν και να μοιράσω το χρόνο βέβαια. (Χ.Κ.)

Trivium: Όσο και να εκτιμώ τις δισκογραφικές δουλειές των Septicflesh, οι ζωντανές τους εμφανίσεις δεν με ενθουσίασαν ποτέ, τους Kvelertak τους έχω δει τρεις-τέσσερις φορές τα τελευταία χρόνια, οπότε η σταθερή αξία που λέγεται Trivium θα μου κάνει παρέα σε κείνο το σημείο του φεστιβάλ. Με είχαν εντυπωσιάσει πριν από τρία χρόνια στο Wacken. Περιμένω κάτι αντίστοιχο (Α.Κ.)
 


 
8   Sabaton - Enslaved - Electric Wizard
 

Sabaton: Αφενός οι Sabaton είναι πιο κοντά στα μουσικά μου γούστα, αφετέρου μου άρεσε το τελευταίο τους άλμπουμ "Heroes". Περισσότερο, όμως, θέλω να δω αν όντως οι συναυλίες τους κυμαίνονται στο επίπεδο που επίπεδο που πολλοί ισχυρίζονται. (Χ.Κ.)

Enslaved: Επειδή το πρώτο πράγμα που άκουσα από αυτούς ήταν ένα demo του 1991 που έφτασε σπίτι ταχυδρομικώς πριν από 22 χρόνια, επειδή έχω να τους δω πάνω στη σκηνή από το 2002, επειδή κάθε δίσκος τους αισθάνεσαι ότι γράφει ιστορία, επειδή είναι μπάνταρα από τις λίγες και επειδή τους λατρεύω, ελάχιστοι είναι αυτοί που θα με ανάγκαζαν να γυρίσω την πλάτη μου στους Νορβηγούς. (Α.Κ.)
 


 
7   Buckcherry - Subrosa
 

Buckcherry: Τελευταία φορά είδα τους Buckcherry πριν τρία χρόνια, υπό καταρρακτώδη βροχή και τρέχοντας να προλάβω τους Disturbed. Αυτή τη φορά θα τους ευχαριστηθώ γιατί είναι μπαντάρα και τα σπάνε στις συναυλίες. (Χ.Κ.)

Subrosa: Μετά τον εντυπωσιακό περσινό τους δίσκο, μου κίνησαν την περιέργεια να ασχοληθώ περισσότερο μαζί τους. Τα βιολιά, η αισθητική, η ατμόσφαιρα της μουσικής τους και η γυναικεία κυριαρχία στην μπάντα μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Όπως είπε και πέρσι ο Ζαρκαδούλας, θέλω να ακούσω μουσική. Και στην τελική, ποιοί στο διάολο είναι αυτοί οι Buckcherry; (Α.Κ.)
 


 
6   Gorguts - Protest The Hero
 

Protest The Hero: Ποιός έχει ακούσει τη μουσική των Protest The Hero και δεν έχει αναρωτηθεί «ΠΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΑ». Ε, θέλω να πάρω την απάντηση μου. Κι από ότι έχω μάθει θα είναι εντυπωσιακότερη από ότι περιμένω. (Χ.Κ.)

Gorguts: Το μεγάλο δίλλημα του φεστιβάλ. Καναδοί αμφότεροι με διαφορετικό ήχο και ύφος. Θα προτιμήσω τους Gorguts, μονό και μόνο για να αντικρίσω ζωντανά μπροστά στα μάτια μου αυτό το δέος που δημιουργεί η μουσική τους. Ένα κτήνος έτοιμο να σε κατασπαράξει. Εκτιμώ ότι είναι έως απίθανο να τους δούμε στην Ελλάδα. (Α.Κ.)
 


 
5   Monster Magnet - Deep Purple
 

Deep Purple: Οι Monster Magnet είναι από τις αδυναμίες μου, αλλά οι πληροφορίες μου, από την τελευταία περιοδεία τους, λένε πως έχει πέσει σημαντικά η απόδοση της μπάντας. Αν δω στα πρώτα λεπτά ότι αυτό επιβεβαιώνεται θα πάω να απολαύσω την σταθερή αξία των γερόλυκων, που όσο κι αν πέσουν, μια στόφα μεγάλης μπάντας την έχουν ακόμα. (Χ.Κ.)

Monster Magnet: Αισθάνομαι ότι οι Deep Purple έχουν κλείσει τον κύκλο τους προ πολλού και στα γεράματά τους είναι πολύ δύσκολο να κρατήσουν το ενδιαφέρον στην κεντρική σκηνή ενός φεστιβάλ 100.000 και πλέον οπαδών που θέλουν ζωντάνια για να περάσουν καλά. Μάλλον οι Monster Magnet αποτελούν καλύτερη επιλογή. (Α.Κ.)
 


 
4   Aerosmith - Nile - Gorgoroth
 

Aerosmith: Η επιλογή θα ήταν προφανής και μόνο λόγω μουσικών προτιμήσεων. Προσθέτοντας ότι οι Aerosmith είναι η πρώτη μεγάλη μουσική αγάπη (εκείνο το "Get A Grip") και ότι το setlist αυτής της περιοδείας με ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό, όχι μόνο θα τους δω, αλλά ανυπομονώ. (Χ.Κ.)

Nile - Gorgoroth: Ξενερώνω που headliners της δεύτερης ημέρες είναι οι Aerosmith. Χωρίς ενοχές θα προτιμήσω να αφεθώ στις ιστορίες των πυραμίδων και στους μαύρους παιάνες των Νορβηγών. Απλά και κατανοητά. (Α.Κ.)
 


 
3   Avenged Sevenfold - Carcass
 

Avenged Sevenfold: Αν επέλεγα πέντε μπάντες που θα ήθελα να δω ζωντανά αυτή την εποχή, ανάμεσα σε αυτές θα ήταν οι Avenged Sevenfold. Πέραν του ότι πρόκειται για τρομερή μπάντα live, μετά το "Hail To The King" -αν και δεν πήγαν μουσικά εκεί που θα ήθελα- εμπορικά και σε επίπεδο παραγωγής live έχουν ανέβει επίπεδο. Θα είναι από τα highlights του φεστιβάλ και δεν χάνονται. (Χ.Κ.)

Carcass: Μπορεί οι Avenged Sevenfold να είναι πιο εμπορικοί, φαντασμαγορικοί και να έχουν και το hype με το μέρος τους, αλλά οι Carcass είναι αυτοί που έχουν γράψει και κουβαλούν ιστορία. Δεν υπάρχει καν δίλλημα. Έχουν επανέλθει για τα καλά και δεν έχω καμία αμφιβολία για την ικανότητά τους να συγκινήσουν τον κάθε οπαδό τους σε μια ζωντανή τους εμφάνιση. (Α.Κ.)
 


 
2   Crowbar - Ulcerate
 

Crowbar: Εκτιμώ το καλό groove και έχω την αίσθηση ότι οι Crowbar θα μου το προσφέρουν απλόχερα. Προτιμώ μερικά βαριά κι ασήκωτα δικά τους riff από death metal για το απόγευμά μου, όσο τεχνικό κι αν είναι. (Χ.Κ.)

Ulcerate: Η Νέα Ζηλανδία είναι μακριά και δεν τους είναι εύκολο να επισκέπτονται συχνά την Ευρώπη. Είναι από τις σημαντικότερες death metal μπάντες των τελευταίων ετών και η εμφάνισή τους στο φεστιβάλ είναι εξαιρετική ευκαιρία να τους δω. (Α.Κ.)
 


 
1   Soundgarden - Paradise Lost - Misfits
 

Soundgarden: Ναι, θα λείπει ο Matt Cameron, ναι πάντα οι Paradise Lost είναι μια μπάντα που θα θέλω να βλέπω ζωντανά και οι Misfits είναι διόλου αμελητέοι. Αλλά, η απόφαση είναι μάλλον εύκολη, καθώς όσες ευκαιρίες κι αν θα μου δοθούν στο μέλλον να δω τους Soundgarden δε θα είναι ποτέ αρκετές. (X.K.)

Soundgarden: Οι Misfits με αφήνουν αδιάφορο και τους Paradise Lost μάλλον τους έχω βαρεθεί, καθώς έχω ξεκινήσει να τους βλέπω ζωντανά από το 1992, οπότε καταλήγω και εγώ στους Soundgarden.  Πάντα έχει ενδιαφέρον να στέκεσαι δίπλα στον Καραδημήτρη την ώρα που παρακολουθεί μια αγαπημένη του μπάντα. Καλά να περάσουμε ρε συ. (Α.Κ.)
 


  • SHARE
  • TWEET