Given Free Rein, Mind Departure

Αθήνα @ 6 D.O.G.S

Given Free Rein, Mind Departure Αθήνα @ 6 D.O.G.S
Συγκροτήματα Given Free Rein, Mind Departure
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος 6 D.O.G.S
Διεύθυνση Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
Τηλέφωνο 210-3210510
Τιμή εισιτηρίου 6 e
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

GIVEN FREE REIN w/ Mind Departure live at Six D.o.g.s.

Ο Andrew Kouretas με την μπάντα του GIVEN FREE REIN ζωντανά στην σκηνή του Six D.o.g.s παίζουν το άλμπουμ "IN-EAR TRIP" με την μορφή ενός μουσικού έργου αυτήν την φορά χωρίς διακοπή με την παρεμβολή ανάμεσα στα κομμάτια ηχητικών ατμόσφαιρων αλλά και τριών διασκευών. Το "IN-EAR TRIP" είναι ένα hard-rock, post-punk και dark-elecro ταξίδι του μυαλού στα σκοτεινά  μονοπάτια και κτήρια της πόλης. Η Αθήνα και τα Εξάρχεια ως ένα αστικό τοπίο με τους δρόμους, τα κτήρια και τους ανθρώπους που ζούνε εκεί, έχουν διαμορφώσει την αισθητική ατμόσφαιρα του δίσκου ενώ ένα vibe από την μουσική ατμόσφαιρα των 80's είναι διάχυτo σε πολλά από τα κομμάτια.

Ο δίσκος, που έλαβε πολύ θετικές κριτικές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικο, προήλθε από την συνεργασία με τον  παραγωγό Γιώργο Μπόκο στα Grindhouse Studios Athens.

Το In-Ear Trip είναι η εσωτερική φωνή που κάποιος ακούει μόνο όταν η μουσική πυροδοτήσει την φαντασία και την ψυχή του. 'Οταν τα ακουστικά μπουν στα αυτιά του και μετά στο μυαλό του και τον πάρουν μακριά.

Andrew Kouretas - vocals, guitar, keys, arrangements
George Mathafaka Gazis - bass
Ilias Samartzis - Drums
Ben Bullett Mortlock - guitar

facebook.com/pg/GivenFreeRein
youtube.com/playlist?list=PLhI4IqxZmx-dmH92z2N-HEdCTqMzqQzRV

"Listening to In-Ear Trip, a debut album by Greek band Given Free Rein, ultimately brings a thought to one’s mind that this trio is one of the most promising bands in the post-punk / alternative rock today. The Athens-based band has a knack for soaring, glowing mixture of genres thanks to passionate musicianship, punk directness, tender, intimate delivery in the vocals and guitar as well as an ability to venture into various emotions, even if sonically not much changes" - Darryl Weppler, Prog-Sphere, UK (Nov 17, 2016)

Οι Mind Departure είναι ένα αγγλόφωνο Alternative - Ιndie Rock συγκρότημα από την Αθήνα. Σχηματίστηκαν το 2011 και αποτελούνται από τους Δημήτρη (φωνητικά), Χρήστο (κιθάρα), Κριστιάν (μπάσο), και Βαγγέλη (ντραμς).

Τον Νοέμβριο του 2015, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους LP “Roots” με την Phonographic Society Records, αφού προηγουμένως τον Ιανουάριο του 2014, είχαν βγάλει το EP “Mind Departure” ανεξάρτητα. Πρόσφατα ολοκλήρωσαν την παραγωγή του 2ου τους δίσκου, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες. 

Η μουσική τους έχει έντονα στοιχειά από ρυθμικά και ατμοσφαιρικά delay, γεμάτο ενέργεια rhythm & bass section και φωνητικά με ιδιαίτερες δυναμικές και λυρισμό. Οι στίχοι τους είναι εμπνευσμένοι από προσωπικά βιώματα αλλά και κοινωνικές ανησυχίες.

Έχουν εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές και φεστιβάλ όπως:       

Six Dogs, Death Disco, Dudu Loft, Ρομάντσο, Floral, Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, K44, Αρχιτεκτονική, Θέατρο Χυτήριο, Kookoo, Beer Festival, Hard Rock Cafe, ΤΙΚΙ κ.α.

  • SHARE
  • TWEET