Mike Stern & Yiorgos Fakanas Group

Αθήνα @ Αθηνά Live

Mike Stern & Yiorgos Fakanas Group Αθήνα @ Αθηνά Live
Συγκροτήματα Mike Stern & Yiorgos Fakanas Group
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Αθηνά Live
Διεύθυνση Λ. Ποσειδώνος 3
Τηλέφωνο 210-4813605
Τιμή εισιτηρίου
Ώρα έναρξης 21:30
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

MIKE STERN &  YIORGOS FAKANAS GROUP
Παρασκευή 5 και Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016  
στο ΑΘΗΝΑ΄ Live

Ενας ακόμα καλεσμένος στη μεγάλη αλυσίδα των συνεργασιών με τους μεγαλύτερους μουσικούς του κόσμου και το group του Γιώργου Φακανά.

Ο Mike Stern, ο βραβευμένος με Grammy κιθαρίστας των Blood Sweat and Tears, Steps Ahead, Miles Davis κλπ, έρχεται στην Ελλάδα για να παρουσιάσει μαζί με το Yiorgos Fakanas Group, κομμάτια της προσωπικής του δισκογραφίας, αλλά και κομμάτια από το νέο cd Acrobat του Γιώργου Φακανά στο οποίο συμμετέχει.

Ο Mike Stern, με μία 30ετή καριέρα, με μία τεράστια δισκογραφία και με 4 βραβεία Grammy, έχει καθιερωθεί σαν έναν από τους κορυφαίους jazz και jazz-fusion κιθαρίστες και συνθέτες της γενιάς του.

Πρωτοεμφανίστηκε σε ηλικία 22 χρονών, με το θρυλικό group των Blood Sweat & Tears και στη συνέχεια με τον Billy Cobham.

Στη συνέχεια συνεργάζεται με τον θρυλικό Miles Davis. Με το group του Miles, παίζει και ηχογραφεί με : Marcus Miller, Al Foster, Bill Evans, Mino Cinelu.

Το 1985 κυκλοφορεί η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Neesh" και κατόπιν το "Upside Downside" με τους Jaco Pastorius, David Sanborn, Mark Egan, Dave Weckl, Mitch Forman και Steve Jordan.

Γίνεται μέλος του κουιντέτου του Michael Brecker ενώ αργότερα παίζει στο θρυλικό group των Steps Ahead, με τον Mike Manieri, Michael Brecker, Darryl Jones και Steve Smith.

Η προσωπική του δισκογραφία περιλαμβάνει μία πλειάδα από cds στα οποία συμμετέχουν οι μεγαλύτεροι μουσικοί του κόσμου, πολλά από τα οποία έχουν διεκδικήσει και έχουν βραβευτεί με Grammy ("Time in Place", "Jigsav" "Odds and Evens", "Standards and other songs" ,"Is what it is", "Between the Lines"., "Voices", "Who let the cats out", Big Neighborhood, All over the place και Eclectic).

Με τον Γιώργο Φακανά συνεργάστηκε για πρώτη φορά παίζοντας live το 2003, ενώ η συνεργασία τους συνεχίστηκε με τη συμμετοχή του Stern στο cd Domino που κυκλοφόρησε το 2005.

Η μουσική του cd παρουσιάζεται ζωντανά με το Mike Stern και το Bob Franceschini στο «Φεστιβάλ Δημήτρεια»  στη Θεσσαλονίκη.

Το cd Acrobat είναι η πιο πρόσφατη συνεργασία του Mike Stern με το Γιώργο Φακανά.

Μέρος αυτού του cd καθώς και κομμάτια από την προσωπική δισκογραφία του Stern, θα παρακολουθήσουμε σε δύο εκπληκτικές συναυλίες στο Αθηνά Live.
 
Παίζουν: Mike Stern (guitar), Τάκης Πατερέλης (sax), Sam Marlieri (sax), Μάρκος Χαιδεμένος (piano), Γιώργος Φακανάς (bass), Μένιος Πασιαλής (drums).

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στις 9.30 μ.μ.
και Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 στις 10.30μ.μ.

  • SHARE
  • TWEET