Ο Marilyn Manson απαντά γιατί «πυροβόλησε» επί σκηνής

Λίγο μετά τη μαζική δολοφονία 26 ανθρώπων στο Τέξας ο καλλιτέχνης δίχασε εκ νέου αλλά υποστηρίζει όσα έκανε

07/11/2017 @ 09:24

Το βράδυ της Κυριακής οι Marilyn Manson έπαιζαν στο San Bernardino λίγες ώρες μετά την είδηση πως ένοπλος στο Τέξας πυροβόλησε και σκότωσε 26 ανθρώπους.

Ο Marilyn Manson μπήκε στη σκηνή πάνω σε αναπηρικό καροτσάκι (η πρώτη συναυλία μετά το ατύχημά του) και με ένα -ψεύτικο- όπλο στο χέρι το έστρεψε προς το κοινό, ενώ από το ενσωματωμένο μικρόφωνο, ακούγονταν πυροβολισμοί. Το σκηνικό διαδαματίστηκε στη διάρκεια του "We Know Where You Fucking Live" και μπορείτε να το δείτε από εδώ.

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες, με την κίνηση να διχάζει, καθώς πολλοί τη βρήκαν ασεβής προς τους νεκρούς και με κακό timing ενώ άλλοι κατάλαβαν όσα είχε να πει ο τραγουδιστής. Το κοινό της συναυλίες υποδέχτηκε την κίνηση με ενθουσιασμό.

Ο ίδιος ο Manson χθες το απόγευμα εξέδωσε ανακοίνωση, στηρίζοντας όσα έκανε και εξηγώντας γιατί: «Σε μια εποχή όπου οι μαζικοί πυροβολισμοί και δολοφονίες έχουν γίνει καθημερινότητα, αυτό ήταν μια θεατρική σκηνή που ήθελε να κάνει μια δήλωση σχετικά με το πόσο εύκολα προσβάσιμα είναι τα ημιαυτόματα όπλα και το να τα βλέπουμε γύρω μας είναι φυσιολογικό.  Η τέχνη μου ήταν πάντα μια αντίδραση στη λαϊκή κουλτούρα και ένας τρόπος για να κάνω τους ανθρώπους να σκεφτούν τα φρικτά πράγματα που συμβαίνουν σε αυτόν τον κόσμο. Δεν ήθελα να δείξω ασέβεια ή αναισθησία. Το μικρόφωνο που χρησιμοποίησα μου δόθηκε με την έγκριση ενός αστυνομικού. Οι ευχές και η συμπάθειά μου πάνε σε όσους έχουν πληγωθεί από την κατακριτέα και ανεύθυνηση χρήση ΑΛΗΘΙΝΩΝ όπλων».

Παράλληλα, ο Marilyn Manson πήρε στην μπάντα τον μπασίστα των Mars Volta, Juan Alderete μετά την απομάκρυνση του Twiggy Ramirez.

  • SHARE
  • TWEET