Ο Chris Cornell παρουσιάζει το "The Promise" (video)

Το τραγούδι δημιουργήθηκε για τους τίτλους τέλους του ομώνυμου φιλμ

21/04/2017 @ 12:24

Ο Chris Cornell παρουσίασε το καινούργιο του σόλο κομμάτι "The Promise" στο τηλεοπτικό The Tonight Show with Jimmy Fallon.

Το τραγούδι δημιουργήθηκε για το ομώνυμο φιλμ με πρωταγωνιστές τον Christian Bale και την Oscar Issac, σε σκηνοθεσία του Terry George, το οποίο ξεκίνησε, αυτές τις μέρες, το ταξίδι του στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Πρόκειται για μια ερωτική ιστορία κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας των Αρμενίων, στις αρχές του 20ου αιώνα, την εποχή της παρακμής της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ο Eric Esrailian, παραγωγός του "The Promise", προσέγγισε τον frontman των Soundgarden ζητώντας ένα τραγούδι για τους τίτλους τέλους της ταινίας.

Σε συνέντευξή του ο Cornell περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο «βυθίστηκε» στο σκοτάδι της περιόδου παρακολουθώντας ένα ντοκιμαντέρ σχετικό με τη γενοκτονία:

«Επηρεάστηκα κυρίως από τις φωτογραφίες των ανθρώπων οι οποίοι κατάφεραν να αποδράσουν από την περιοχή. Όταν δημιουργώ πάντα ψάχνω για το πρόσωπο που τραγουδάει το τραγούδι καθώς ποτέ δεν είμαι εγώ. Φαντάζομαι, εν προκειμένης, ένα νέο άντρα να τραγουδά μπροστά σε μια φωτογραφία του πατέρα του ή της γιαγιάς του. Επίσης, μου αρέσει να γεφυρώνω το κενό του ιστορικού παρελθόντος με το παρόν, να περιγράφω κάτι που συνέβη πολλά χρόνια πριν με σημερινούς όρους».

Και καταλήγοντας:

«Μέσω της εξερεύνησης της ιστορίας το ανθρώπινο γένος έχει, πλέον, τη δυνατότητα να αποφύγει αντίστοιχες σκοτεινές εποχές και αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός της συγκεκριμένης ταινίας».

Δείτε εδώ την παρουσίαση του "The Promise" από τον Chris Cornell στο The Tonight Show with Jimmy Fallon.

  • SHARE
  • TWEET