Το 9ο Vinyl Is Back είναι προ των πυλών

Θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 9-11 Δεκεμβρίου στο «Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου»

05/12/2016 @ 10:55

Η Γιορτή του Βινυλίου και της Μουσικής
Vinyl is Back -  Εκεί που συμβαίνει!
9, 10, 11 Δεκεμβρίου 2016 στο «Μουσείο Αυτοκινήτων»

The Original Vinyl Bazaar Show

Η μεγαλύτερη εκδήλωση βινυλίου στην Ελλάδα υπόσχεται νέες συγκινήσεις: τεράστια γκάμα δίσκων βινυλίου, πλειστηριασμοί, όλες οι νέες κυκλοφορίες βινυλίων και τα νέα μοντέλα πικάπ, συναυλίες… όσο είναι η διάρκεια ενός δίσκου βινυλίου, d.j. sets, χορός, κληρώσεις και πολλές εκπλήξεις στο εορταστικό 9o Vinyl is Back στο «Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου» (Hellenic Motor Museum) το τριήμερο: Παρασκευή 9, Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, με θέα την Αθήνα από τον 4ο όροφο!

Με ελεύθερη είσοδο και πάλι!

Το αυθεντικό Vinyl Bazaar Show, έρχεται να σας φτιάξει τη διάθεση λίγες μέρες πριν αποχαιρετήσουμε το 2016, βάζοντας τη δική του σφραγίδα στην ψυχαγωγία σας και την αγάπη σας για την μουσική. Στον πιο ταιριαστό χώρο, στο Μουσείο Αυτοκινήτου, οι δίσκοι βινυλίου παίρνουν τη θέση τους δίπλα στα κλασσικά μοντέλα αυτοκινήτου, σε μια παράλληλη διαδρομή στο χρόνο και υπόσχονται μια ανεπανάληπτη γιορτή για όλους τους vinyl maniacs, τη vinyl new generation, αλλά και όσους έβαλαν σε λειτουργία και πάλι τα παλιά τους πικάπ! 

Parallel Events:

Από το Classic Rock στην Electronica
Στην μουσική διαδρομή από το κλασσικό rock ως την ηλεκτρονική μουσική είναι αφιερωμένο το Vinyl is Back! 
Πλειστηριασμοί δίσκων και διαδικτυακά
Τους πιο σπάνιους δίσκους των εκθετών θα τους διεκδικήσουν οι vinyl maniacs σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, αλλά και διαδικτυακά για πρώτη φορά!

Secret Live

Live έκπληξη! Έρχονται από μακριά και θα δώσουν ένα μυστικό live στο Vinyl Is Back ! Είναι το πρώτο ξένο συγκρότημα που θα εμφανιστεί στο Vinyl Is Back και θα βάλει την rock σφραγίδα του! Μην το χάσετε!

Την Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 4.30 μ.μ.

Ciccada Live!

Το progressive rock group Ciccada, που προκάλεσε αίσθηση με τους δύο δίσκους του σε βινύλιο, με νέα 7μελή σύνθεση, παρουσιάζει τα κομμάτια του καινούριου του ep “Tales” που μόλις κυκλοφόρησε, για πρώτη φορά live στο Vinyl  Is Back ! Μαζί, ολοκαίνουριες προσεγγίσεις των κομματιών των 2 album τους “A Child in the mirror” και “The finest of miracles”.

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου  στις 4 μ.μ.

G.O.D. Records Presents

Η ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία που συμβάλει στη διάδοση του βινυλίου με τις κυκλοφορίες της, παρουσιάζει live δύο νέα συγκροτήματα με μέλη που έχουν τη δική τους ιστορία ! Θα εμφανιστούν: She Tames Chaos (με την Evi Hassapides e.x. No Man’s Land, Echo Tatoo) με το ολοκαίνουργιο  βινύλιό τους «Oh, fair father, where art thou», σε πρώτη live παρουσίασή του και Robert Sin and The Huckleberries. Τα συγκροτήματα θα υπογράψουν τους δίσκους τους στον πάγκο της G.O.D. Records. 

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στη 1 μ.μ. ο Robert Sin και  στις 2 μ.μ. οι She Tames Chaos

Metal Hammer

Τo πιο… σκληρό περιοδικό, γιορτάζει τα 32 χρόνια κυκλοφορίας του, στο Vinyl is Back! Το δημοφιλές, στο είδος του, περιοδικό θα έχει δυναμική παρουσία στο Μουσείο Αυτοκινήτων με δώρα και εκπλήξεις!

D.j. set την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 5 μ.μ.

Συλλεκτική rock συναυλία

Το θρυλικό 6μελές συγκρότημα Ηρακλής Τριανταφυλλίδης και Λερναία Ύδρα που έχει γράψει τη δική του ιστορία στο βινύλιο, σε μια συλλεκτική συναυλία, θα μας ταξιδέψει σε αυθεντικούς rock μουσικούς δρόμους, με ηλεκτρικά και έγχορδα μουσικά όργανα σε ένα μοναδικό live…όση είναι η διάρκεια ενός βινυλίου! 

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 5 μ.μ.

Echo Train Live!

Η ψυχεδελική ροκ μπάντα Echo Train, με blues, folk και garage επιρροές από τα 60’s, παρουσιάζει το debut album της «Memento Mori»  που  κυκλοφόρησε σε βινύλιο, μετά από 3 χρόνια δυναμικής live παρουσίας. Το όνειρο τους είναι  να οδηγήσουν  την ψυχή σε παγανιστικά μονοπάτια και να έρθουν κοντά στα στοιχεία της φύσης και τις σκέψεις του λύκου όταν κοιτάζει την πανσέληνο. Οδηγός τα εξαίσια φωνητικά της Ren !

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 5.15 μ.μ.

D.J.s Sets

Οι καλύτεροι d.j.s θα δώσουν το δικό τους χρώμα στη διάρκεια του 3ημέρου επιλέγοντας τις καλύτερες μουσικές της δισκοθήκης τους παίζοντας φυσικά μόνο βινύλια στα decks του Vinyl is Back! Στα decks θα είναι οι : 

Χάκος Περβανίδης (Metal Hammer) Παρασκευή 9/12, ώρες 5 μ.μ. - 7 μ.μ.
Σάββας Συνοδινός  Παρασκευή 9/12, ώρες 7 μ.μ. - 9 μ.μ.
Nick The Stripper  Σάββατο 10/12, ώρες 11 π.μ. - 12.30 μ.μ.
Μιχάλης Λημνιός  Σάββατο 10/12, ώρες 12.30 μ.μ. - 2 μ.μ.
Pop Up Cocktail Bar play Electronica (d.j. Pene)  Σάββατο 2 μ.μ. - 3.15 μ.μ.
Πέτρος Αδάμ  Σάββατο 10/12, ώρες 3.15 μ.μ. - 4.30 μ.μ.
Πέτρος Μπρατάκος  Σάββατο 10/12, ώρες 7 μ.μ. - 9 μ.μ.
Γιάννης Παναγόπουλος  Κυριακή 11/12, ώρες 11 π.μ. - 1 μ.μ.
Andreas Axios The Wanderer  Κυριακή 11/12, ώρες 3 μ.μ. - 4 μ.μ.
Ανδρέας Ρόζος  Κυριακή 11/12, ώρες 7 μ.μ. - 9 μ.μ.

Athens Lindy Hop 

Η δημοφιλής ομάδα χορού που έκανε μόδα το swing επιστρέφει στο Vinyl is Back και στήνει ένα τρελό πάρτι σε ρυθμούς swing, blues και rock’n’roll δίνοντας τον αυθεντικό τόνο της στο τριήμερο!  

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ.

Mystery Bag ?

Μπείτε στο κυνήγι σπάνιων βινυλίων! Πενήντα μαύρες σακούλες, σφραγισμένες, που θα περιέχουν τουλάχιστον 5 βινύλια η καθεμιά, σε άριστη κατάσταση, κρύβουν 5 σπάνιους δίσκους και αποτελούν τον κορμό του μυστηριώδους και αγαπητού σας πια, παιχνιδιού βινυλίων που θα εμφανιστεί και πάλι εδώ!                          

Ποιοι συμμετέχουν στο "Vinyl is Back"

Καταστήματα πώλησης δίσκων,
Ιδιώτες/ Συλλέκτες δίσκων,
Δισκογραφικές εταιρείες που παράγουν δουλειές καλλιτεχνών και σε δίσκους βινυλίου,
Μηχανήματα αναπαραγωγής δίσκων (πικάπ, ενισχυτές κοκ),
Αξεσουάρ για βινύλια,
Είδη αποθήκευσης δίσκων βινυλίου,
Αξεσουάρ και ανταλλακτικά για πικάπ,
Έπιπλα/Βάσεις για ηχοσυστήματα,
Μουσικές Αφίσες, Μουσικά T-shirts & Μπλούζες,
Μουσικά Βιβλία,
Handmade Express Bazaar,
Πωλητές Μουσικών Οργάνων (εταιρείες/ ιδιώτες).

Πληροφορίες για το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε από την Οικογένεια Χαραγκιώνη το 1977 με σκοπό τη διάδοση της αυτοκίνησης στην Ελλάδα. Η συλλογή, που ξεπερνάει σήμερα τα 300 αυτοκίνητα (από το... 300 π.Χ. μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’90!) είναι εναλλασσόμενη και περιλαμβάνει μοντέλα οίκων παγκόσμιας σήμερα αναγνώρισης αλλά και αυτών που δεν δραστηριοποιούνται πλέον.

Info:

Χώρος: Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου:  Γ΄ Σεπτεμβρίου 74-78 & Ιουλιανού 33-35 (4ος όροφος), Πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ - Στάση «Βικτώρια» & Μετρό «Ομόνοια»

Είσοδος: Ελεύθερη

Ώρες λειτουργίας:

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου: 5 μ.μ. - 9 μ.μ.
Σάββατο 10 Δεκεμβρίου: 11 π.μ. - 9 μ.μ.
Κυριακή 11 Δεκεμβρίου: 11 π.μ. - 9 μ.μ.
Πάρκινγκ: διαθέσιμο (3 ευρώ ημερησίως)

Ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για το 9ο "Vinyl Is Back"! Be there!

facebook.com/events/714601502022798/permalink/714606238688991/
vinylisback.gr

Vinyl Is Back

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET