Οι The Kills επιστρέφουν με νέο δίσκο – δείτε το πρώτο video

Μόλις κυκλοφόρησε το clip για το πρώτο single "Doing It To Death"

02/03/2016 @ 10:30

Οι The Kills ανακοίνωσαν τον πολυαναμενόμενο διάδοχο του "Blood Pressures" του 2011 και το όνομα αυτού, "Ash & Ice".

Ο νέος δίσκος θα βρίσκεται στα ράφια των δισκοπωλείων από τις 3 Ιουνίου μέσω της Domino Records.

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που ανάγκασαν το ντουέτο να αργήσει τόσο τη πέμπτη του δισκογραφική δουλειά είναι ότι ο κιθαρίστας Jamie Hince αναγκάστηκε να ξαναμάθει να παίζει κιθάρα, μετά από μία σειρά πέντε χειρουργικών επεμβάσεων και μια μόνιμη βλάβη σε ένα δάχτυλο.

Κατά την διάρκεια της ανάρρωσής του, ο Hince ταξίδεψε στην Ρωσσία με τον Υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο για να βρει έμπνευση για νέα μουσική. Η frontwoman Alison Mosshart, από την άλλη, κάθισε σπίτι, στο Nashville του Tennessee, γράφοντας «τους πιο συγκινητικούς, ποιητικά ειλικρινείς στίχους που έχει γράψει ποτέ». Α! Και ηχογράφησε κι ένα άλμπουμ με τους The Dead Weather...

Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία σύνθεσης, το ντουέτο ξεκίνησε να ηχογραφεί σ' ένα σπίτι που νοίκιασε στο Los Angeles και στο φημισμένο στούντιο της Νέας Υόρκης, Electric Lady Studios. Ο Hince υπογράφει την παραγωγή μαζί με τον John O’Mahony (Metric, The Cribs), ένω την μείξη ανέλαβε ο Tom Elmhirst (Adele, Arcade Fire) και ο Tchad Blake (The Black Keys, Arctic Monkeys).

Το πρώτο τραγούδι που είδε το φως της δημοσιότητας, από τα 13 που θα περιλαμβάνει συνολικά το "Ash & Ice", είναι το "Doing It to Death". Δείτε το σχετικό video της Wendy Morgan ("Tight Rope", "Dance Apocalyptic"), εδώ.

"Ash & Ice" Tracklist:

1. Doing It To Death
2. Heart Of A Dog
3. Hard Habit To Break
4. Bitter Fruit
5. Days Of Why And How
6. Let It Drop
7. Hum For Your Buzz
8. Siberian Nights
9. That Love
10. Impossible Tracks
11. Black Tar
12. Echo Home
13. Whirling Eye

  • SHARE
  • TWEET