Σκοτώθηκε ο αυθεντικός drummer των Lynyrd Skynyrd

O Bob Burns ήταν 64 ετών

05/04/2015 @ 14:29
Ο αυθεντικός drummer των Lynyrd Skynyrd, Bob Burns, σκοτώθηκε την Παρασκευή το βράδυ σε τροχαίο, όπως επιβεβαίωσαν οι αστυνομικές αρχές της Πολιτείας της Georgia.

Ο 64χρονος οδηγούσε χωρίς να φορά ζώνη στην Κομητεία Bartow, όταν έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και προσέκρουσε σε ταχυδρομικό κουτί.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’60, ο Burns αποτέλεσε ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Lynyrd Skynyrd και παρότι βρέθηκε εκτός για πολύ μικρό χρονικό διάστημα στις αρχές των '70s, συμμετείχε στα δύο ιστορικά πρώτα άλμπουμ, "(Pronounced ‘Leh-nerd Skin-nerd’)" και "Second Helping".

Τραγούδια με τον Burns περιλαμβάνονται και στην συλλογή με ακυκλοφόρητο υλικό από τα πρώτα χρόνια της μπάντας "Skynyrd's First and...Last", που κυκλοφόρησε αρχικά το 1978 και επανακυκλοφόρησε αργότερα με τον τίτλο "Skynyrd's First: The Complete Muscle Shoals Album" και επιπλέον κομμάτια.

Ο Burns αντικαταστάθηκε από τον Artimus Pyle εξαιτίας προβλημάτων που αντιμετώπιζε (κατόπιν διαπιστώθηκε ότι οφείλονταν σε διπολική διαταραχή που τον ταλαιπωρούσε) και έπαιξε ξανά με την μπάντα το 2006, κατά την εισαγωγή της στο Rock And Roll Hall Of Fame.
  • SHARE
  • TWEET