Tricoolore

Αθήνα @ Jazz Point

Tricoolore Αθήνα @ Jazz Point
Συγκροτήματα Tricoolore
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Jazz Point
Διεύθυνση Ακαδημίας 18 (εντός στοάς)
Τηλέφωνο 210-3235910
Τιμή εισιτηρίου 5 e
Ώρα έναρξης 22:00
Σημεία προπώλησης -
Διοργανωτής -

ΣΑΒΒΑΤΟ   9   ΜΑΙΟΥ
JAZZPOINT
TRICOOLORE

Οι Tricoolore παρουσιάζουν το Oregano Infused στην Αθήνα!
 
Εκρηκτικοί ρυθμοί παντρεύονται με νοσταλγικές μελωδίες που μυρίζουν παράδοση. Εννιάσημοι λεβέντικοι χοροί αποδομούνται και με ιδιαίτερο σεβασμό σμίγουν με την Αφρικανική ψυχή της Νέας Ορλεάνης. Ένα μείγμα μουσικών του κόσμου που δημιουργεί μια έκρηξη χρωμάτων και ήχων.

Ισορροπώντας ανάμεσα στο κοσμοπολίτικο άκουσμα της τζαζ και τα μακάμια της Ανατολής, οι Tricoolore συνδυάζουν στοιχεία από διαφορετικά μουσικά είδη και δημιουργούν ένα ιδιαίτερο ηχόχρωμα στο οποίο ενσωματώνεται η ελληνική έκφραση. Επηρεασμένοι από το υπόβαθρο της ελληνικής παράδοσης που κουβαλούν και χρησιμοποιώντας ιδιαίτερες ρυθμικές φόρμες και μια έντονη δόση αυτοσχεδιασμού,  - με βάση τους την Κύπρο - ξεφεύγουν από τα στερεότυπα και ακολουθούν τα δικά τους μουσικά μονοπάτια.

Μετά από μια σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων σε σημαντικά φεστιβάλ όπως Αγλανjazz, 1st Windcraft Music Fest, 1st Cyprus Jazz & World Music Showcase - Θέατρο Ριάλτο, καθώς και μια σειρά παραστάσεων στην Ελλάδα, οι Tricoolore κυκλοφόρησαν επίσημα την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Oregano Infused” στις 13 Απριλίου 2015. Το άλμπουμ, το οποίο περιλαμβάνει εννέα ορχηστρικά κομμάτια/συνθέσεις από τα μέλη του σχήματος, είναι διαθέσιμο τόσο ψηφιακά όσο και σε μορφή cd σε όλα τα μεγάλα διαδυκτιακά καταστήματα καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα του σχήματος (www.tricoolore.com).

Μετά την επίσημη παρουσίαση του «Oregano Infused» σε διάφορες πόλεις τις Κύπρου, οι Tricoolore παρουσιάζουν το δίσκο τους σε Καρδίτσα (8/5), Αθήνα (9/5) και Λονδίνο (13/5).

Άγγελος Δούκας (πλήκτρα)
Βασίλης Βασιλείου (τύμπανα, κρουστά)
Νίκος Δούκας (ηλεκτρικό μπάσο, λούπες)

JAZZPOINT ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 18 / ΣΥΝΤΑΓΜΑ / ΤΗΛ. 2103235911
ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ 22:00  ^  ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 5€
  • SHARE
  • TWEET