Kapala

Termination Apex

Dunkelheit Produktionen (2019)
Από τον Αποστόλη Ζαμπάρα, 01/07/2019
Ικανό να προκαλέσει PTSD

Οι Ινδοί Kapala, στο δεύτερο EP τους, δεν δείχνουν καμία διάθεση να εξελίξουν τον ήχο τους. Φυσικά, για τους συγκεκριμένους, κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητα αρνητικό. Η γραμματοσειρά και το εξώφυλλο, για ακόμη μια φορά φροντίζουν να ξεκαθαρίσουν το τοπίο πριν ακουστεί η πρώτη νότα. Το πολεμοχαρές, βίαιο και κτηνώδες black metal των Kapala, αντλεί σαφείς επιρροές από συγκροτήματα τύπου Revenge, Conqueror, Blasphemy, αλλά και μεταγενέστερα όπως οι Heresiarch και οι Goatpenis. Συνεπώς, πέρα από τα κολασμένα στα όρια της φασαρίας samples στην αρχή και το τέλος του 25λεπτου αυτού EP, οι συνθέσεις, είναι, όσο πρωτόγονες χαοτικές και επιθετικές θα περίμενε κάποιος. Κανείς πιο παρατηρητικός, θα διαπιστώσει πως η ηχητική προσέγγιση, προσπαθεί μαζί με τα τύμπανα ερπύστριες και τους σποραδικούς ambient τοίχους και πολεμικά samples, να φέρει στο μυαλό το χάος των Tetragrammacide. Διόλου τυχαίο πως και τα δυο συγκροτήματα κατάγονται από την Kolkata της Ινδίας.

Bandcamp

 • SHARE
 • TWEET
 • Scythe Lore

  Through The Mausoleums Of Man

  Iron Bonehead (2019)
  Από τον Αποστόλη Ζαμπάρα, 01/07/2019
  Όπου δρεπάνια, σημειώστε αλυσοπρίονα

  Το σκοτεινό, ωμό και παλαιομοδίτικο σουηδικό (Στοκχόλμη) death metal είναι μια διαχρονική αδυναμία. Παρά την προφανή έλλειψη πρωτοτυπίας, διαρκώς ξεπροβάλλουν συγκροτήματα που επιθυμούν να ηχογραφήσουν την δική τους οπτική πάνω στον ιδιαίτερο αυτό ήχο. Οι Γερμανοί Scythe Lore, όπως και οι συμπατριώτες τους Vitriol, επιχειρούν μια πιο ατμοσφαιρική και σκοτεινή προσέγγιση στο παλαιομοδίτικο death metal. Είτε στις πιο αργές και χαρακτηριστικές Grave μελωδίες του "Behind 7 Walls Behind 7 Gates", είτε στια διαρκή σφηνάκια που θυμίζουν έντονα Dismember, όπως το "Eschatology Speaks All Tongues", στα είκοσι λεπτά του, είναι ένα φρέσκο αν και βλοσυρό, άκουσμα. Μοναδικό μείον, ο ήχος στα τύμπανα, ο οποίος στερεί αρκετά από το βάθος των εγχόρδων, και ειδικά από το πάνκικο παίξιμο που με τα d-beats του, δίνει ορμή στις συνθέσεις.

  Bandcamp

 • SHARE
 • TWEET
 • Scumripper

  All Veins Blazing

  Hells Headbangers (2019)
  Από τον Αποστόλη Ζαμπάρα, 02/07/2019
  Βρωμιά και λαγνεία σε μια speed metal κρούστα

  Η Φινλανδική τριάδα των Scumripper επιδίδεται σε ένα, ομολογουμένως, αρκετά βρώμικο, συνδυασμό heavy metal και punk, πάντα σε ένα extreme περιτύλιγμα. Η συγκεκριμένη κυκλοφορία, αποτελεί και την πρώτη τους ολοκληρωμένη απόπειρα, έπειτα το προ ολίγων ετών demo τους. Αν κάποιος φέτος απόλαυσε τον νέο δίσκο των Devil Master, έχει μια αγάπη σε black thrash του στυλ των Midnight και φυσικά τον εξιτάρει το crust d-beat, τότε οφείλει να ακούσει το "All Veins Blazing". Οι έντεκα συνθέσεις - ενέσεις ενδορφίνης, που απαρτίζουν τον δίσκο, ακούγονται τόσο ανεπιτήδευτα απειλητικές και ταυτόχρονα διασκεδαστικές. Με μόλις τρεις να ξεπερνούν το φράγμα των δυο λεπτών, θα ωθήσουν σίγουρα τον ακροατή σε αρκετές επαναλήψεις του δίσκου ώστε να τις ευχαριστηθεί πλήρως. Με έναν εξαιρετικά οργανικό ήχο (ιδίως στο μπάσο) και με τρομερά φωνητικά που θυμίζουν τους Autopsy αν παίζανε όπως οι Anti- Cimex, ο δίσκος ξεχωρίζει με άνεση στην ιδιότυπη γεωγραφία του μεταλλικού και αρκετά κιθαριστικού punk.

  Bandcamp

 • SHARE
 • TWEET