House Of Lords

Live In The UK

Frontiers (2007)
30/01/2007
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Πάντα είχα μία απορία σε ότι αφορά τους House Of Lords και τον James Christian... Mία απορία που συνδέεται άμεσα με αυτή την καταπληκτική φωνή, η οποία κατά τη γνώμη μου είναι από τις κορυφαίες του μελωδικού χώρου... Πως και δεν έχει ηχογραφηθεί κάποιο live τους τόσα χρόνια;

Επιτέλους ήρθε φέτος η Frontiers να μου λύσει κι αυτή την απορία! Διότι καλές οι studio ηχογραφήσεις, αλλά η ταυτότητα και η αξία ενός καλλιτέχνη φαίνονται πάνω στο σανίδι. On stage...! Έτσι για όσους δεν έχουν καταφέρει να απολαύσουν τους House Of Lords ζωντανά, με το "Live In The UK" θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μία μικρή γεύση από ένα live best of της μπάντας. Ένα απίθανο ζωντανό album με τη μπάντα να δίνει τα ρέστα της. Ο James Christian σε άψογη φόρμα και ωριμότερος από ποτέ, παρ' όλα τα προβλήματα υγείας του και τα αρκετά επιπλέον κιλά. Οι Lanny Cordola, Ken Mary και Chuck Wright κρατάνε το επίπεδο τόσο ψηλά, όσο αρμόζει σε ένα όνομα όπως είναι οι House Of Lords.

Ξεκίνημα με το "Sahara" και στο καπάκι το "Chains Of Love"! Καλύτερη αρχή για live μπορεί να υπάρξει; "Love Don't Lie" κι ο θεός Έρωτας μας χτυπάει με τα φλογερά του βέλη... James είσαι θεός! Συνέχεια σταθερά, εμπορικά και πιασάρικα με τα "Pleasure Palace" και "Talkin' Bout Love". Το "The Edge Of Your Life" μας ψιλορίχνει συναισθηματικά, αλλά κι από πλευράς ρυθμού, για να ακολουθήσει το τεχνικό και πειραματικό "Mind Trip", στο οποίο μέσω των solos της μπάντας, που δένουν άψογα και μας αποδεικνύουν πόσο άξιοι μουσικοί είναι, δίνεται η δυνατότητα στο λαρύγγι του James Christian να πάρει αρκετές βαθιές ανάσες για τη συνέχεια. Ήδη έχουμε περάσει το πρώτο μισό του live και περνάμε πανέμορφα!

"All Is Gone" και "The Rapture" περνάνε ευχάριστα για να φτάσουμε στο εξίσου ερωτικό "I Wanna Be Loved". Tι κομματάρα... Ενδέκατο τραγούδι του playlist των House Of Lords η καταπληκτική διασκευή στο "Cantt Find My Way Home" των Blind Faith, της μπάντας των E. Clapton, S. Winwood και G. Baker, μία καταπληκτική σύνθεση του Steve Winwood γραμμένη το 1977! Δυστυχώς το φινάλε του συγκεκριμένου live έρχεται με το "Slip Of The Tongue". Και λέω δυστυχώς, διότι θεωρώ πως το πρώτο live των House Of Lords θα μπορούσε άνετα να κυκλοφορήσει σε συσκευασία των 2 cd's, μιας και συνθέσεις - ορόσημο για τη μπάντα, όπως τα "Shoot", "O father", "Metallic Blue", "Remember My Name", "What's Forever For", "Demons Down" κι αρκετά ακόμη, δεν υπάρχουν! Ενδεχομένως για να καλυφθεί το τεράστιο αυτό κενό της απουσίας των παραπάνων μικρών ύμνων, πρόσθεσαν ένα bonus τραγούδι, το "Havana", για να ευχαριστήσουν το κοινό τους. Δυστυχώς, και πάλι, τη συγκεκριμένη σύνθεση τη βρίσκω λίγο, έως πολύ, αδιάφορη...

Τους House Of Lords τους αγαπώ και τους εκτιμώ αφάνταστα! Πιστεύω όμως πως όταν κάτι το αγαπάμε πολύ πρέπει να το κρίνουμε κι ανάλογα κάποιες φορές για να γίνεται όλο και καλύτερο. Γι' αυτό για πρώτη μου φορά θα βάλω "+" και "-" σε μια κυκλοφορία. Το λοιπόν...:
+: η απόδοση συνολικά της μπάντας και η φωνάρα του James.
-: η επιλογή του tracklist και του αδιάφορου bonus τραγουδιού.

Γενικά πάντως πρόκειται για μία ακόμη αξιόλογη κυκλοφορία στο ρόστερ ενός εκ των κορυφαίων hard / melodic συγκροτημάτων του πλανήτη Γη! Παραμένουμε τρελοί με την πάρτη τους...!

  • SHARE
  • TWEET