Το ριζοσπαστικό app/music player των Massive Attack θα σας εκπλήξει

...και νέα μουσική από την μπάντα έξι χρόνια μετά το "Heligoland"!

23/01/2016 @ 13:39

Οι Massive Attack​ παρουσίασαν ένα ολοκαίνουργιο application που φέρει το όνομα ​Fantom​, σε μια προσπάθεια να πάνε την εμπειρία ακρόασης σε ένα ολότελα καινούργιο επίπεδο.

Το application θα περιέχει τέσσερα καινούργια κομμάτια, σηματοδοτώντας το πρώτο καινούργιο υλικό του σπουδαίου trip hop συγκροτήματος από το "Heligoland" του 2010 μέχρι σήμερα, ωστόσο και οι ίδιες του οι λειτουργίες είναι κάτι παραπάνω από αξιοσημείωτες.

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου, πρόκειται για έναν αισθητηριακό music player που αναπλάθει τα κομμάτια που ακούς λαμβάνοντας υπόψη μια πληθώρα από μεταβλητές του περιβάλλοντος, όπως την τοποθεσία, την κίνηση, την ώρα, τους κτύπους της καρδιάς και την εσωτερική κάμερα κινούμενης εικόνας.

Τα remix θα αντικατοπτρίζουν την κίνηση και την ισορροπία του ακροατή, την ώρα της ημέρας ή νύχτας, την τοποθεσία και τα πράγματα που τον περιβάλλουν, όπως θα εντοπίζονται από την κάμερα. Πρόκειται για μια ζωντανή ανάπλαση του κομματιού σε πραγματικό χρόνο, που θα στηρίζεται στα μοναδικά δεδομένα του κάθε ακροατή.

Πέρα από τη συνεχώς εξελισσόμενη εμπειρία ακρόασης, το Fantom επιτρέπει επίσης στους χρήστες να δημιουργήσουν και να ηχογραφήσουν clips εικόνας και ήχου, τα οποία θα σώζονται εύκολα και θα γίνονται shared μέσω κοινωνικών δικτύων, SMS και κανάλια peer to peer.

Οι τίτλοι των νέων κομματιών των Massive Attack που ακούγονται στο application είναι: "Dead Editors," "Ritual Spirit," "Voodoo in My Blood" και "Take It There".

Επίσημη ιστοσελίδα του Fantom

  • SHARE
  • TWEET