Έφυγε από τη ζωή ο εικαστικός Timo Ketola

Ο Φινλανδός καλλιτέχνης ήταν υπεύθυνος για δεκάδες extreme metal εξώφυλλα

13/10/2020 @ 11:24

Έφυγε από τη ζωή, όπως έγινε γνωστό χτες, ο Timo Ketola, ένας από τους σημαντικότερους underground εικαστικούς δημιουργούς των τελευταίων ετών.

Ο Φινλανδός, κάτοικος Ιταλίας από το 2005, γεννήθηκε στο Ελσίνκι το 1975, και από τα μέσα της δεκαετίας των '90s δραστηριοποιούνταν στην δημιουργία εξωφύλλων και γενικότερα artworks κυρίως extreme metal κυκλοφοριών, έχοντας εκδόσει και τέσσερα λευκώματα.

Η είδηση του θανάτου του καλλιτέχνη διαδόθηκε χτες στο διαδίκτυο με αρκετές δισκογραφικές να εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους, ενθυμούμενες την συνεργασία τους. Το οικογενειακό περιβάλλον του Ketola δεν έχει εκδόσει προς το παρόν κάποια ανακοίνωση, με τα αίτια θανάτου να μην είναι επισήμως γνωστά, αν και το Metal Archives δηλώνει ως αιτία την λευχαιμία.

Μερικές από τις δημιουργίες του Ketola ήταν εξώφυλλα για μπάντες όπως οι Deathspell Omega, Antaeus, Altar Of Plagues, Acrimonious, Akrotheism, Centinex, Dead Congregation, Dissection, Funeral Mist, Head Of The Demon, Kaamos, Lucifyre, Mortuus, Necros Christos, Negative Plane, Ofermod, Procession, Repugnant, Rites Of Thy Dengrigolade, Serpent Noir, Sunn O))), Teitanblood, Venenum, Watain.

  • SHARE
  • TWEET