Οι Subways επιστρέφουν με καινούριο τραγούδι

Το "Fight" εμπνέεται από το κίνημα Black Lives Matter

28/04/2021 @ 11:40

Οι Subways έδωσαν στη δημοσιότητα το νέο τους single, ονόματι "Fight".

Το συγκρότημα, αποκάλυψε πως εμπεύστηκε για τη σύνθεση του "Fight", το οποίο μπορείτε να ακούσετε εδώ, από το κίνημα Black Lives Matter.

Συγκεκριμένα, η πολιτικοποιημένη σύνθεση, ήταν απόρροια της εμπειρίας του κιθαρίστα του σχήματος, Billy Lunn, σε διαδηλώσεις του BLM στο Λονδίνο το περασμένο καλοκαίρι:

«Το τραγούδι είναι ένα γράμμα σε δύο μέρη: Πρώτον, είναι μια κίνηση ευγνωμοσύνης και αλληλεγγύης προς το κίνημα και κάθε έγχρωμη κοινότητα, ενώ βιώνουν καθημερινά την καταπίεση του συστημικού ρατσισμού.

Δεύτερον, είναι ένα κάλεσμα αφύπνισης προς τη λευκή κοινότητα πως τέτοιου είδους καταπιεστικοί μηχανισμοί πράγματι υφίστανται, και πρέπει να μπορούμε να τους αναγνωρίσουμε και να πολεμήσουμε για την εξάλειψή τους, ενώ στεκόμαστε ως σύμμαχοι στις κοινότητες που υποφέρουν».

Η φυσική κυκλοφορία του τραγουδιού σε επτάιντσο single αναμένεται την προσεχή Παρασκευή, με τη δεύτερη πλευρά του να περιλαμβάνει μια συνέντευξη του ντουέτου των Subways (Lunn και Charlotte Cooper) με τις Nova Twins.

Η σύνθεση, σηματοδοτεί και την συμφωνία της μπάντας με τη δισκογραφική Alcopop! Records, λειτουργώντας ως προάγγελος του νέου δίσκου της μπάντας, πρώτου έπειτα από το ομότιτλο άλμπουμ τους που κυκλοφόρησε το 2015.

Στις ηλεκτρονικές σελίδες του Rocking μπορείτε να διαβάσετε τις ανταποκρίσεις μας από τις επί σκηνής εμφανίσεις του σχήματος στη χώρα μας το 2016, 2013, 2012 και 2009.

  • SHARE
  • TWEET