Πέθανε ο Scotty Moore, κιθαρίστας του Elvis Presley

Keith Richards: «Όλοι οι υπόλοιποι ήθελαν να γίνουν Elvis, εγώ ήθελα να γίνω Scotty»

29/06/2016 @ 11:45

Ο κιθαρίστας του Elvis Presley, Scotty Moore πέθανε στο σπίτι του στο Nashville, σε ηλικία 84 ετών.

Ο Moore έπαιξε κιθάρα στο πρώτο single του Presley "That’s All Right (Mama)", το 1954, μετά από προτροπή του «αφεντικού» της Sun, Sam Phillips.

Μαζί με τους υπόλοιπους The Blue Moon Boys (Bill Black στο μπάσο και DJ Fontana στα ντραμς) συμμετείχε σε μια σειρά ιστορικών επιτυχιών του «βασιλιά» όπως το "Jailhouse Rock", το "Blue Suede Shoes", το "Mystery Train" και το "Hound Dog".

Αφού συμμετείχε σε τέσσερις ταινίες του Presley, ο Moore απολύθηκε από τον Philips το 1964 καθώς δεν τήρησε τους όρους του συμβολαίου του, κυκλοφορώντας το σόλο άλμπουμ "The Guitar That Changed The World".

Ο μεγάλος κιθαρίστας «ξαναβρέθηκε» με τον Elvis το 1968 στα πλαίσια του τηλεοπτικού show "68 Comeback Special", με τους δυο μουσικούς να εμφανίζονται με την κιθάρα σύμβολο, Gibson Super 400.

Εκτός του Presley, ο Moore έπαιξε κιθάρα για τον Carl Perkins, τον Jeff Beck, τον Ringo Starr και τον Ronnie Wood.

Αξιομνημόνευτη η δήλωση του Keith Richards: «Όταν άκουσα το "Heartbreak Hotel" συνειδητοποίησα με τι ήθελα να ασχοληθώ στη ζωή μου. Το μόνο που ήθελα ήταν κάποια μέρα να «ακουστώ» και εγώ κάπως έτσι. Όλοι οι υπόλοιποι ήθελαν να γίνουν Elvis, εγώ ήθελα να γίνω Scotty».

Το 2000 ο Scotty Moore έγινε μέλος του Rock And Roll Hall Of Fame.

  • SHARE
  • TWEET