Η κόρη του Scott Columbus διευκρινίζει τα αίτια θανάτου του πατέρα της

Ο μακροβιότερος ντράμερ των Manowar έπασχε από κατάθλιψη

06/04/2020 @ 12:13

Με μήνυμά της στην σελίδα Remembering Scott Columbus στο Facebook, η Teresa Columbus επιβεβαίωσε ότι ο πατέρας της, Scott Columbus, αυτοκτόνησε ενώ έπασχε από κατάθλιψη -γεγονός που είχε προηγουμένως υπονοηθεί- προσπαθώντας παράλληλα να αφυπνίσει όσους δεν αντιλαμβάνονται ότι η κατάθλιψη αποτελεί ψυχική νόσο που πρέπει να αντιμετωπίζεται με εξειδικευμένη βοήθεια.

Ο Scott Columbus υπήρξε ντράμερ των Manowar για δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους, από το 1983 έως το 1991, και από το 1994 μέχρι το 2008. Συμμετείχε στα περισσότερα κλασικά τους άλμπουμ, αναλυτική παρουσίαση των οποίων μπορείτε να βρείτε στον οδηγό δισκογραφίας του συγκροτήματος. Έφυγε από την ζωή πριν από εννέα χρόνια, στις 4 Απριλίου του 2011, σε ηλικία 54 ετών.

Το μήνυμα της Teresa Columbus έχει αναλυτικά ως εξής:

«Καλή σας μέρα, είμαι η Teresa, η κόρη του Scott. Μοιράζομαι αυτό το κείμενο μαζί σας, με την ελπίδα ότι θα βοηθήσει και άλλους. Ο πατέρας μου ήταν τόσο αυθεντικός άνθρωπος - θέλω να τιμήσω την κληρονομιά του. Ο μπαμπάς μου αυτοκτόνησε. Δεν θέλαμε να το δημοσιοποιήσουμε έτσι απλά, καθώς όταν οι άνθρωποι πεθαίνουν με αυτόν τον τρόπο, φαίνεται ότι όλοι μιλάνε για την αιτία θανάτου και όχι για την ζωή τους. Ο τρόπος που πέθανε ο πατέρας μου δεν τον καθορίζει. Όποιος τον ήξερε, γνωρίζει ότι ήταν φιλικός, ταπεινός, χαρισματικός, διασκεδαστικός και καλός άνθρωπος, ο οποίος ποτέ δεν ήταν «λυπημένος». Λίγα χρόνια πριν πεθάνει, υπέστη μερικές προσωπικές απώλειες που τον οδήγησαν στην κατάθλιψη. Ξέραμε ότι δεν ήταν ο εαυτός του, τον βοηθήσαμε να λάβει θεραπεία και ήμασταν μαζί του σε κάθε του βήμα. Δυστυχώς, έχασε τη μάχη με την κατάθλιψη. Έφυγε από αυτόν τον κόσμο γνωρίζοντας πόσο πολύ τον αγαπούσε η οικογένειά του, αυτό μπορώ να σας το πω με βεβαιότητα. Αυτό το κείμενο που μοιράζομαι μαζί σας, ελπίζω ότι θα διευκολύνει την συζήτηση για τις ψυχικές ασθένειες και την αυτοκτονία, θα βοηθήσει να μάθει ο κόσμος για την κατάθλιψη (που δεν είναι απλώς μια κατάσταση του νου, είναι μια νόσος του εγκεφάλου), και θα βοηθήσει τους ανθρώπους που υποφέρουν να αναζητήσουν βοήθεια. Δεν πρόκειται να μοιραστώ περισσότερες λεπτομέρειες, απλώς και μόνο επειδή είναι το γεγονός είναι ακόμη οδυνηρό, γι' αυτό αποφύγετε να το διερευνήσετε περαιτέρω. Παρακαλώ συνεχίστε να θυμάστε τον πατέρα μου για την υπέροχη και όμορφη ζωή που ζούσε. Και απευθυνθείτε στους αγαπημένους σας για βεβαιωθείτε ότι είμαστε όλοι εντάξει. Σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη και την υποστήριξή σας.»

  • SHARE
  • TWEET