Ανακοίνωση των Radiohead για την «αμέλεια» γύρω από την τραγωδία του 2012

O υπεύθυνος μηχανικός πέρασε πρόσφατα από πειθαρχική επιτροπή αναφορικά με το συμβάν

23/11/2020 @ 11:53

Με επίσημη ανακοίνωσή τους, οι Radiohead τοποθετήθηκαν σχετικά με την παραδοχή του υπεύθυνου μηχανικού περί αμέλειας αναφορικά με την κατάρρευση της σκηνής πριν από συναυλία τους το 2012.

Υπενθυμίζουμε πως ο Domenic Cugliari, είχε αναλάβει το στήσιμο της σκηνής πριν από συναυλία των Radiohead στο Τορόντο τον Ιούνιο του 2012, η οποία κατέρρευσε, έχοντας ως συνέπεια τον θάνατο του τεχνικού τυμπάνων της μπάντας, Scott Johnson.

Σύμφωνα με την μπάντα, η πειθαρχική επιτροπή της ένωσης επαγγελματιών μηχανικών του Οντάριο, πραγματοποίησε μια ακροαματική διαδικασία με τον Cugliari, κατά την οποία ο μηχανικός παραδέχθηκε πως «μια σειρά από λάθη καθώς και η αμέλεια από πλευράς του οδήγησαν στην κατάρρευση της σκηνής και τον θάνατο του Scott».

Στο παρελθόν, και συγκεκριμένα το 2013, το Υπουργέιο Εργασίας του Καναδά απέδωσε ευθύνες στο Live Nation, την εταιρεία "Optex Staging And Services" και στον Cugliari, με το δικαστήριο να αποσύρει τις κατηγορίες που επιβάρυναν το Live Nation.

Τον Μάρτιο του 2019 ξεκίνησε ιατροδικαστική εξέταση με σκοπό την αναζήτηση της αιτίας που προκάλεσε τον θάνατο του Johnson, που κατέληξε σε προτάσεις σχετικά με την ασφαλέστερη διεξαγωγή συναυλιών, τις οποίες η μπάντα χαρακτήρισε «λογικές και πρακτικές».

Ο τελευταίος δίσκος της μπάντας, "A Moon Shaped Pool", είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Scott Johnson.

Οι Radiohead, στην ανακοίνωση τους που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, χαρακτήρισαν τις παραδοχές του μηχανικού οκτώ χρόνια μετά «ως καθυστερημένες, αφού αν τα είχε παραδεχθεί στην αρχική δίκη, το αποτέλεσμα της θα ήταν πολυ διαφορετικό». Μάλιστα, η μπάντα τόνισε πως το γεγονός πως η ακροαματική διαδικασία έλαβε χώρα αφού ο Cugliari συνταξιοδοτήθηκε, αποτρέπει το ενδεχόμενο να του προσαχθούν εκ νέου κατηγορίες.

«Αυτή είναι μια θλιβερή μέρα», κατέληξε το συγκρότημα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Radiohead (@radiohead)

  • SHARE
  • TWEET