«Έφυγε» ο Frankie Banali, ντράμερ των Quiet Riot

Ο σπουδαίος μουσικός, είχε διατελέσει και μέλος των W.A.S.P.

24/08/2020 @ 10:26

Η οικογένεια του σπουδαίου ντράμερ των Quiet Riot, Frankie Banali, με ανακοίνωσή της την Παρασκευή, γνωστοποίησε τον θάνατο του μουσικού σε ηλικία 68 ετών.

Ο Banali, είχε διαγνωσθεί τον Απρίλιο του 2019 με καρκίνο στο πάγκρεας, ο οποίος στη συνέχεια πραγματοποίησε μετάσταση και στο συκώτι του.

Η ανακοίνωση της συζύγου του, Regina, για το δυσάρεστο γεγονός, ανέφερε:

«Έδωσε μια θαρραλέα και γενναία μάχη με τον καρκίνο για 16 μήνες, ενώ έπαιζε και ζωντανά όσο μπορούσε. Οι χημειοθεραπείες από ένα σημείο και μετά δεν βοηθούσαν και μια σειρά από εγκεφαλικά επεισόδια έκαναν δυσμενές το έργο των γιατρών. Ο Frankie τελικά ηττήθηκε στις 20 Αυγούστου, ενώ ήταν δίπλα στην γυναίκα και την κόρη του».

Ο Banali, ήταν μέλος των Quiet Riot από την εποχή του κλασικού και πετυχημένου "Metal Health", του 1983, τρίτου δίσκου της μπάντας, μέχρι και τον περσινό, πιο πρόσφατο δίσκο τους. Συμμετείχε συνολικά σε δώδεκα δίσκους των Quiet Riot, έχοντας καθοριστικό ρόλο στην επανένωσή τους το 2010.

Μεταξύ των διάφορων μουσικών project που συμμετείχε, ήταν και το περίφημο Hear ‘N’ Aid με το τραγούδι "Stars", ενώ διετέλεσε και ντράμμερ των W.A.S.P., συμμετέχοντας συνολικά σε επτά δίσκους τους, μεταξύ των οποίων και οι κλασικοί "The Headless Children" (1989) και "The Crimson Idol" (1992).

Όπως ήταν αναμενόμενο, πλήθος μουσικών από την rock και metal κοινότητα, τίμησε με αναρτήσεις του την κληρονομιά του σπουδαίου ντράμερ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Slash (@slash) on

  • SHARE
  • TWEET