Κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση και αποχώρηση του Orri Pall Dyrason από τους Sigur Ros

«Αποδεχόμαστε την παραίτηση του ντράμερ μας…»

02/10/2018 @ 10:55

O Orri Pall Dyrason αποχώρησε από τους Sigur Ros, ύστερα από κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση που ήρθαν στο φως της δημοσιότητα, εναντίον του.

Η κατηγορίες προήλθαν από την Meagan Boyd, μουσικό από το Los Angeles η οποία ηχογραφεί σαν Yin Shadowz.

Σε πρόσφατη ανάρτησή της στο Instagram η Boyd κατηγορεί τον ντράμερ των Sigur Ros για βιασμό.

«Ήμουν πιωμένη και τον συνάντησα σε ένα club. Επιστρέψαμε μαζί στο σπίτι, ήπιαμε ακόμα ένα ποτό και φιληθήκαμε λίγο πριν με πάρει ο ύπνος. Ήμουν εξαιρετικά κουρασμένη. Ξύπνησα από ένα βαρύ ύπνο με την αίσθηση της διείσδυσης χωρίς να υπάρχει –προφανώς –συγκατάθεσή μου.  Συνέβη δυο φορές το ίδιο βράδυ. Αναρωτήθηκα γιατί δεν σηκώθηκα να φύγω την πρώτη φορά αλλά είχα πιεί πολύ, ήμουν κουρασμένη και σοκαρισμένη».

Σε ανακοίνωσή τους οι Sigur Ros αναφέρουν πως αποδέχτηκαν την παραίτηση του Dyrason, λόγω της σοβαρής προσωπικής του υπόθεσης.

Σε δικό του ξεχωριστό post ο Ισλανδός ντράμερ ευχαριστεί τους φίλους του για την συμπαράστασή τους ζητώντας από τον κόσμο να στρέψει τον όποιο θυμό εναντίον του, αφήνοντας έξω την οικογένεια και ειδικότερα την σύζυγό του. Συνιστά ψυχραιμία καθώς η υπόθεση δεν βρίσκεται σε κάποιο δικαστήριο, απλά πρόκειται για τις απόψεις δυο ανθρώπων οι οποίες βρίσκονται σε σύγκρουση.

  • SHARE
  • TWEET