Οι doom rockers The Mound παρουσιάζουν ζωντανά το ομώνυμο EP τους

Την 1η Απριλίου στο 6 D.O.G.S., με support τους The Road Miles

09/02/2016 @ 08:39

The Mound self-titled EP live presentation
Special guests: The Road Miles
Στο 6 D.O.G.S. (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι)
Παρασκευή 1 Απριλίου 2016
Πόρτες: 21:00 - Έναρξη: 22:00 - Είσοδος: 6 ευρώ

Από τα τέλη του 2012 όπου και δημιουργήθηκαν, οι The Mound έχουν αφοσιωθεί σε έναν και μόνο στόχο, να παίξουν την μουσική που τους αρέσει και να την μοιραστούν με όσο περισσότερο κόσμο γίνεται. Από τα πρώτα βήματά τους, με την ηχογράφηση του demo τους, τον Ιούλιο του 2013 και τις πρώτες τους ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορες σκηνές της Αθήνας, οι The Mound δεν σταμάτησαν ποτέ να τζαμάρουν και να προσπαθούν να εξελίξουν τον ήχο τους, πάντα με αγάπη και σεβασμό στο υλικό και τις επιρροές τους.

Η ηχογράφηση του ντεμπούτο EP τους σε παραγωγή Άλεξ Μπόλπαση (Whereswilder, The Road Miles, Noise Figures, Transistor κ.ά.) στα Artracks Recording Studios κατέδειξε αμέσως τη διάθεσή τους να δημιουργήσουν έναν βαρύ, αναλογικό ήχο, που αποτίει φόρο τιμής στις επιρροές τους, που ποικίλουν από τον ψυχεδελικό proto-doom (sic) ήχο των '70s, μέχρι και το stoner rock κίνημα των late '90s. Το mastering του EP, που πραγματοποιήθηκε στο Sweetspot Studio, από τον Γιάννη Χριστοδουλάτο, έδωσε την τελική μορφή στο εγχείρημά τους και οι ίδιοι είδαν επιτέλους το μουσικό τους όραμα να ενσαρκώνεται σε αυτό.

Ηχογραφώντας εξολοκλήρου σε μπομπίνα, με βάση στην live εκτέλεση, αποζητώντας έναν ζεστό, αναλογικό, αληθινά γεμάτο ήχο, οι The Mound, από την αρχή της πορείας τους θέτουν γερές βάσεις, με αισθητική και νοοτροπία που χαρακτηρίζονται από μία ιδιαίτερη ποιότητα αλλά και αφοσίωση.

Με αφορμή την κυκλοφορία αυτού του πρώτου δισκογραφικού του εγχειρήματος, το doom rock κουιντέτο από την Αθήνα, ανεβαίνει στη σκηνή του six d.o.g.s, για να μοιραστεί τη μουσική του και τον ενθουσιασμό του για αυτή με φίλους, γνωστούς και λάτρεις του ήχου.

Τη βραδιά θα ανοίξουν οι southern gothic, psychedelic blues rockers The Road Miles που έχουν ήδη προκαλέσει θόρυβο γύρω από το όνομά τους, με την κυκλοφορία του εντυπωσιακού ντεμπούτο τους "Gold & Shadows". Με την χαρισματική τραγουδίστρια / frontwoman Αφροδίτη σε ρόλο μπροστάρισας, οι The Road Miles αποτελούν μια ξεχωριστή live εμπειρία που είναι καλό κανείς να απολαμβάνει με ιδιαίτερη προσήλωση. Γκρουβάτοι όσο και ατμοσφαιρικοί, θα ζεστάνουν το σανίδι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προετοιμάζοντας το έδαφος για την σημαντική αυτή βραδιά.

Links:
Event page
The Mound: facebook.com/themoundband
The Road Miles: theroadmiles.com
3P Lab: facebook.com/3plabgr
six d.o.g.s: sixdogs.gr | facebook.com/six-dogs

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET