Ο κυβερνήτης του Colorado ανακηρύσσει την 17η Δεκεμβρίου ως Nathaniel Rateliff & The Night Sweats Day

Σε αναγνώριση της προσφορά του συγκροτήματος στη μουσική σκηνή της πολιτείας

20/12/2016 @ 14:43

Το να τιμάται ένας καλλιτέχνης με μια μέρα στο όνομά του δεν είναι κάτι σπάνιο. Οι Foo Fighters πήραν τη δική τους ξεχωριστή μέρα στη Virginia πριν από μερικά χρόνια την ίδια στιγμή που η David Bowie Day γιορτάζεται κάθε χρόνο στο Σικάγο και στη Νέα Υόρκη.

Συνήθως αντίστοιχες τιμές απευθύνονται σε ζωντανούς θρύλους ή προσφάτως αποθανόντες καλλιτέχνες, σίγουρα όχι όμως σε νέα, πολλά υποσχόμενα, ονόματα που απολαμβάνουν την επιτυχία του, μόλις, πρώτου άλμπουμ τους.

Η πολιτεία του Colorado μέσω του κυβερνήτη John Hickenlooper ανατρέποντας τα παραπάνω δεδομένα, όρισε την 17η του Δεκεμβρίου ως Nathaniel Rateliff & The Night Sweats Day.

Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως ο Rateliff είναι πολλά χρόνια στο κουρμπέτι, όμως η αναγνώριση ήρθε με το ντεμπούτο άλμπουμ των Night Sweats.

Για την υποστήριξη του ομώνυμου άλμπουμ βρέθηκε ο Rateliff με τη μπάντα του στο Denver’s Ogden Theater το περασμένο Σάββατο, όταν ο κυβερνήτης τους ανακοίνωσε την εν λόγω τιμή αναγνωρίζοντας τη μεγάλη επιτυχία του δίσκου αλλά και τα πολλά μουσικά βλέμματα που στράφηκαν στη μουσική σκηνή της πολιτείας λόγω της κυκλοφορίας του.

«Λόγω των 208.000 μιλίων που έχουν διανύσει τους τελευταίους 18 μήνες πραγματοποιώντας 246 παραστάσεις μπροστά σε πάνω από 700.000 θεατές, σε περισσότερες από 16 χώρες του κόσμου και λόγω των 640.000 πωλήσεων του δίσκου τους σε συνδυασμό με τα 7.1 εκατομμύρια streams των τραγουδιών τους στο διαδίκτυο, αποφάσισα σαν κυβερνήτης του Colorado να διακηρύξω την 17η του Δεκεμβρίου ως The Nathaniel Rateliff & The Night Sweats Day στην πολιτεία μας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο John Hickenlooper.

  • SHARE
  • TWEET