To MTV Unplugged επιστρέφει

Τα ακουστικά sets ξανά στην οθόνη του MTV το φθινόπωρο

25/04/2016 @ 10:48

To MTV Unplugged επιστρέφει. Η live μουσική σειρά εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην οθόνη του MTV το 1989 και κορυφώθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Με προσκεκλημένους «ειδικού μουσικού βάρους» όπως ο Eric Clapton (δείτε απόσπασμα εδώ), οι Nirvana, οι Pearl Jam, ο Prince και πολλούς άλλους, «έβγαλε τους ενισχυτές από την πρίζα» φέρνοντας τον ακουστικό ήχο στο προσκήνιο.

Το MTV αποκάλυψε την επιστροφή του Unplugged σε παρουσίαση του δικτύου στην Νέα Υόρκη όπου έγινε σαφής η επαναπροσέγγιση της μουσικής στον πυρήνα του προγράμματος, μετά από τη χρόνια επικέντρωση σε  reality σειρές.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το δίκτυο: «Βασικός στόχος του MTV Unplugged θα είναι να φέρει σε επαφή τους σύγχρονους καλλιτέχνες με μεγαλύτερα, σε ηλικία, ακροατήρια και τους μεγάλους καλλιτέχνες του παρελθόντος με νεανικά ακροατήρια». Και ολοκληρώνοντας: «Οι συνθήκες είναι ιδανικές για να επαναφέρουμε το πρόγραμμα στους δέκτες. Το εκσυγχρονισμένο Unplugged θα διατηρήσει τα στοιχεία που το έκαναν ασυναγώνιστο στο παρελθόν προσθέτοντας τη σημερινή τεχνολογία των πολυμέσων».

Για την ιστορία να πούμε ότι το MTV Unplugged άντλησε την «ακουστική» του έμπνευση και επηρεάστηκε από το "Secret Policeman’s Ball", μια σειρά που διοργάνωσε το βρετανικό παράρτημα της Διεθνούς Αμνηστίας στα τέλη της δεκαετίας του 70 και στις αρχές αυτής του 80. Το "Secret Policeman’s Ball" και η συνέχειά του, το "Secret Policeman’s Other Ball", είχαν ως βασικό σκοπό τη συλλογή πόρων για τις ανάγκες του οργανισμού.

Δείτε την εμφάνιση του Pete Townshend στο Secret Policeman’s Ball", το 1979, εδώ.

  • SHARE
  • TWEET