Πληροφορίες για τον νέο δίσκο των Moonspell

Ακούστε το πρώτο single από την επερχόμενη κυκλοφορία

20/11/2020 @ 10:45

Οι σπουδαίοι Πορτογάλοι dark metallers Moonspell ανακοίνωσαν την άφιξη του νέου τους δίσκου.

Το δέκατο τρίτο άλμπουμ της μπάντας, θα ονομάζεται "Hermitage" και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 26 Φεβρουαρίου 2021 μέσω της Napalm Records.

Η μπάντα, συνοδεύοντας την ανακοίνωση του άλμπουμ, έδωσαν στη δημοσιότητα και το πρώτο single από αυτό.

Πρόκειται για το εναρκτήριο κομμάτι "The Greater Good", που μπορείτε να ακούσετε εδώ, και για το οποίο ο Fernando Ribeiro σχολίασε:

«To "The Greater Good" είναι ένα κοινωνιολογικό concept σχετικά με το τι ωφελεί την κοινωνία, περισσότερους ανθρώπους από ότι ένα μόνο άτομο. Να πράξεις αυτό που είναι καλύτερο και πιο σωστό. Δυστυχώς, έχουν συμβεί πολλές άσχημες πράξεις τόσο από πλευράς παγκόσμιων ηγετών όσο και από τον κόσμο. Το "The Greater Good" παρουσιάζει μια βαθιά αντίθεση των προτεραιοτήτων μας ως κοινωνία.

Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για όσα γινόμαστε μάρτυρες. Για το κοινό καλό, για το μεγαλύτερο κακό. Είναι μια ερώτηση συνείδησης και όχι γένους, θρησκείας, φύλου ή τάξης».

Αναφορικά με τον δίσκο, ο Ribeiro δήλωσε:

«Αντιλαμβανόμαστε πως είμαστε στα τελευταία μας χρόνια ως μουσικοί, έχουμε εισέλθει στον χειμώνα μας. Δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα όταν μας λένε πως είμαστε νέοι στην καρδιά, ή πως ηγούμαστε της αγέλης των λύκων, δεν τo κάνουμε! Ενδιαφερόμαστε όμως για το πως νιώθουν όσοι είναι γύρω μας για εμάς, και αυτός ο δίσκος είναι η απάντηση του πως νιώθουμε εμείς, η απάντηση μας στις ερωτήσεις σας.

Ο δίσκος μας βρίσκει να γυρίζουμε την πλάτη στις σύγχρονες ανέσεις. Προσπαθούμε να πείσουμε τους εαυτούς μας πως ο άνθρωπος είναι τα πάντα.Πως ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από εμάς. Όμως δεν είμαστε τίποτα και τίποτα δεν περιστρέφεται γύρω μας. Ο σκοπός μας, σε αυτές τις τελευταίες μας περιφορές γύρω από τον Ήλιο, είναι να γράψουμε την καλύτερη δυνατή μουσική που μπορούμε.

Το "Hermitage" είναι μια ανοιχτόμυαλη πρόσκληση προς την απλότητα. Να είναι κανείς ταπεινός, ευγνώμων. Να παρέχει καταφύγιο, άνεση, ψυχαγωγία. Ευχόμαστε αυτό το κάλεσμα να σας αγγίξει και να το αποδεχθείτε ευγενικά».

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε το εξώφυλλο και το tracklist του διαδόχου του "1755", που σε επιλεγμένες εκδόσεις θα περιέχει και διασκευή στο "Darkness In Paradise" των Candlemass.

01. The Greater Good
02. Common Prayers
03. All or Nothing
04. Hermitage
05. Entitlement
06. Solitarian
07. The Hermit Saints
08. Apophthegmata
09. Without Rule
10. City Quitter (Outro)

  • SHARE
  • TWEET