Απεβίωσε ο Mark E Smith των The Fall

Ο σπουδαίος frontman των post-punkers από το Manchester ήταν 60 ετών

25/01/2018 @ 10:28

Ο Mark E Smith, ιδρυτής και ηγέτης των The Fall, απεβίωσε χθες το πρωί σε ηλικία 60 ετών.

Ο Smith δημιούργησε τους The Fall το 1976 στο Prestwich και ήταν το μοναδικό σταθερό μέλος της σημαντικής post-punk μπάντας. Μια από τις πιο παραγωγικές των τελευταίων δεκαετιών, πέρσι κυκλοφόρησαν τον 32ο δίσκο της καριέρας τους, "New Facts Emerge".

Είχαν περιοδεύσει τους τελευταίους μήνες, όποτε η υγεία του Smith το επέτρεπε. Η μπάντα έπαιξε στο Λονδίνο τον Ιούλιο, ενώ ο Smith τραγούδησε από αναπηρικό καροτσάκι στο Wakefield τον Οκτώβριο. Oι Fall είχαν επιστεφτεί πολλές φορές και τη χώρα μας,

Εκτός από τη συνθετική του δεινότητα και τον εκκεντρικό τρόπο ερμηνείας , ήταν γνωστός για τις «δηλητηριώδεις» ατάκες προς πάσα κατεύθυνηση αλλά και  οξύθυμο χαρακτήρα του και τις θυελλώδεις σχέσεις με τα εκάστοτε υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, τα οποία συχνά απέλυε. Υπήρξαν 66 διαφορετικοί μουσικοί που δοκίμασαν την τύχη τους και τον θυμό του ανά τα χρόνια, με το ένα τρίτο από αυτούς να έχει «αντέξει» λιγότερο από χρόνο. O ίδιος ο Smith είπε κάποτε: «Αν είμαι εγώ και η γιαγιά σας στα bongo, τότε είναι οι The Fall».

Τα νέα του θανάτου του έγιναν γνωστά από τον λογαριασμό των The Fall στο Twitter.

  • SHARE
  • TWEET