Klaus Meine: «Οι φήμες για τη CIA και το "Wind Of Change" δείχνουν πόσο δυνατή είναι η μουσική»

Ο τραγουδιστής των Scorpions σχολίασε την θεωρία πως το διάσημο τραγούδι γράφτηκε στα πλαίσια προπαγάνδας

31/12/2020 @ 11:38

Ο τραγουδιστής των Scorpions, Klaus Meine σε πρόσφατη συνέντευξή του σχολίασε τις θεωρίες που θέλουν τη CIA να έχει συνθέσει το περίφημο "Wind Of Change" στα πλαίσια ψυχροπολεμικής προπαγάνδας.

Η εν λόγω φήμη, ήλθε στο φως της δημοσιότητας μέσω του podcast "Wind Of Change", στο οποίο, σε οκτώ μέρη, ο δημοσιογράφος Patrick Radden Keefe, παρουσίασε την έρευνα που πραγματοποίησε γύρω από το ζήτημα.

Ο Meine, τοποθετήθηκε γύρω από την θεωρία αυτή, μιλώντας στο "The Jamieson Show":

«Θα ντρεπόμουν αν ήταν αλήθεια μια τέτοια ιστορία. Όλοι θα μου έλεγαν, όχι, αποκλείεται. Θα ήταν ένα διαφημιστικό τρικ για τα 30 χρόνια του τραγουδιού. Μερικές φορές δεν θεωρώ πως έχει νόημα να πάει κανείς τόσο μακριά, γιατί ειλικρινά δεν ξέρω ποιός θα πίστευε μια τέτοια ιστορία.

Το podcast νομίζω πως έκανε επιτυχία επειδή ο κόσμος αρέσκεται σε τέτοια σενάρια. Θα ήθελαν να είναι αλήθεια. Νομίζω για αυτό έχει διαδοθεί τόσο αυτή η ιστορία με τη CIA. Βλέπω τους New York Times και το Rolling Stone να το αναπαράγουν και απορώ.

Από την άλλη πλευρά όμως, δείχνει πόσο δυνατή μπορεί να είναι η μουσική. Αν θεωρεί ο κόσμος πως ένα τραγούδι μπορεί να αποτελέσει εργαλείο στην πτώση του κομμουνισμού δηλαδή. Κατά κάποιον τρόπο, αναδεικνύει την δύναμη που μπορεί να έχει η μουσική».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το podcast εδώ, ενώ στις αρχές Δεκέμβρη, το Deadline αποκάλυψε πως θα υπάρξει και τηλεοπτική μεταφορά του μέσω του Hulu.

  • SHARE
  • TWEET