John Dolmayan: «Οι System Of A Down έπρεπε να έχουν προχωρήσει χωρίς τον Tankian»

«Αν ο Serj δεν ήθελε να βρίσκεται στη μπάντα το 2006, θα έπρεπε να είχαμε συνεχίσει με κάποιον άλλο»

04/01/2023 @ 13:11

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Battleline podcast, o John Dolmayan, εξέφρασε μερικές σκληρές απόψεις αναφορικά με την προσωρινή παύση του σχήματος το 2006.

Συγκεκριμένα, ο ντράμερ των System Of A Down, εξέφρασε τις απόψεις του σχετικά με το πώς θα έπρεπε να είχε προχωρήσει το συγκρότημα έπειτα από την κυκλοφορία των "Mezmerize" και "Hypnotize" το 2005.

Ως γνωστόν, ο τραγουδιστής της μπάντας Serj Tankian είχε αναλάβει με ανοιχτό του γράμμα επίσημα την ευθύνη για την αδράνεια στην οποία υπέπεσε τότε το σχήμα, γεγονός που έβαλε στον πάγο δισκογραφικά και συναυλιακά πλάνα για αρκετά χρόνια.

Πλέον, ο Dolmayan, ανατρέχοντας στην εν λόγω εποχή, δήλωσε σχετικά:

«O Serj δεν ήθελε στην πραγματικότητα να είναι στην μπάντα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και αρκετά ειλικρινά, ίσως θα έπρεπε να έχουν χωρίσουν οι δρόμοι μας το 2006. Προσπαθήσαμε να μαζευτούμε αρκετές φορές για να γράψουμε ένα δίσκο, αλλά υπήρχαν σε εφαρμογή συγκεκριμένοι κανόνες οι οποίοι το έκαναν πολύ δύσκολο να συμβεί και να διατηρηθεί η εντιμότητα όσων εκπροσωπούσαν οι System Of A Down.

Οπότε, δεν μπορούσαμε να μαζευτούμε και να συμφωνήσουμε. Και μερίδιο ευθύνης πέφτει και στους τέσσερις μας. Αλλά στο τέλος της ημέρας, αν η πλειοψηφία της μπάντας σκέφτεται με παρόμοιο τρόπο και ένας διαφορετικά, είναι πολύ δύσκολο να συνθέσουμε μουσική αναλογιζόμενοι πόσο σημαντικός είναι αυτός ο ένας.

Θεωρώ πως έπρεπε να έχουμε προχωρήσει και αν ο Serj δεν ήθελε να βρίσκεται στη μπάντα εκείνη την εποχή, θα έπρεπε να συνεχίσουμε με κάποιον άλλο. Αλλά αυτά συμβαίνουν όταν είσαι πιστός και πραγματικά θες να το κάνεις να δουλέψει. Θα ανεχθείς πράγματα που βλάπτουν την υγεία της μπάντας ή της κατάστασης. Πιθανώς να ήταν προτιμότερο να συνεχίζαμε και να ηχογραφούσαμε κανά δυό δίσκους με άλλο τραγουδιστή μέχρι ο Serj να θελήσει να επιστρέψει. 

Όπως έχουν όμως τα πράγματα, θεωρώ πως ξοδέψαμε 15 ή 20 χρόνια από τις ζωές μας για να περιμένουμε».

Υπενθυμίζεται πως οι System Of A Down το 2020 επέστρεψαν με τα singles "Protect The Land / Genocidal Humanoidz".

  • SHARE
  • TWEET