Οι μουσικοί με τα μεγαλύτερα έσοδα το 2021

Συνολική αύξηση παρά την συνεχιζόμενη πανδημία

20/01/2022 @ 20:44

Το 2021 η μουσική βιομηχανία και ειδικότερα ο συναυλιακός τομέας επλήγησαν βαθιά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά λόγω της πανδημίας.

Εντούτοιος, συνολικά τα έσοδα των καλλιτεχνών που βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα των υψηλότερα αμοιβομένων ξεπέρασαν τα 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το εν λόγω ποσό είναι υπερδιπλάσιο των αντίστοιχων της προ covid περιόδου, με καθοριστικό παράγοντα την μαζική πώληση των δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με σχετικό άρθρο που δημοσίευσε το Rolling Stone, οι επτά θέσεις της κορυφαίας δεκάδας καταλαμβάνονται από μουσικούς που παραχώρησαν τους καταλόγους τους έναντι πακτωλού χρημάτων.

Μόνο οι Jay-Z, Kanye West και Taylor Swift βασίστηκαν στις τρέχουσες δραστηριότητες, με την τελευταία μάλιστα να αποτελεί την μοναδική γυναίκα της λίστας.

Όσον αφορά τους υπολοίπους που βασίστηκαν στην σπουδαία δισκογραφία τους, ο Bruce Springsteen κατέκτησε συνολικά την κορυφή, με τον Paul Simon του διάσημου ντουέτου Simon & Garfunkel να υπολείπεται κατά 330 εκατομμύρια δολάρια.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν ο Ryan Tedder των One Republic, οι Red Hot Chili Peppers, ο Lindsey Buckingham των Fleetwood Mac, οι Mötley Crüe και ο 45χρονος country μουσικός Blake Shelton.

Η κατάταξη και τα αντίστοιχα ποσά έχουν αναλυτικά ως εξής:

10. Taylor Swift (80 εκ. δολάρια)
9. Blake Shelton (83 εκ. δολάρια)
8. Mötley Crüe (95 εκ. δολάρια)
7. Lindsey Buckingham (100 εκ. δολάρια)
6. Red Hot Chili Peppers (145 εκ. δολάρια)
5. Ryan Tedder (200 εκ. δολάρια)
4. Kanye West (250 εκ. δολάρια)
3. Paul Simon (260 εκ. δολάρια)
2. Jay-Z (470 εκ. δολάρια)
1. Bruce Springsteen (590 εκ. δολάρια)

  • SHARE
  • TWEET