Ποια είναι τελικά η «Μάγισσα» του νέου video των Radiohead;

Εμπνευσμένο από το προσφυγικό ζήτημα και την ισλαμοφοβία, αλλά και την ταινία "The Wicker Man"

05/05/2016 @ 05:03

Μόλις προχθές, οι Radiohead έδωσαν στην δημοσιότητα το νέο τους τραγούδι "Burn the Witch" συνοδευόμενο από ένα stop-motion video μιας σκληρής ιστορίας που διαδραματίζεται σε ένα φαινομενικά ειδυλλιακό animated χωριό. 

Σε νέα συνέντευξή της στο Billboard, η animator Virpi Kettu που υπογράφει το εν λόγω video, δήλωσε πως μέσω αυτού προσπάθησε να τραβήξει την προσοχή προς την προσφυγική κρίση που βιώνει αυτήν την περίοδο η Ευρώπη και «την ενοχοποίηση της διαφορετικότητας... των Μουσουλμάνων και όλου αυτού του αρνητισμού». Μέσω της δράσης δε, με τις μυστηριώδεις καρτ-ποστάλ που έστειλε σε fan της μπάντας και το μήνυμα «ξέρουμε πού μένεις», έκανε «ένα σχόλιο πάνω στην τρέχουσα ανασφάλεια αλλά και το παιχνίδι ευθυνών που παίζεται από τους αντιτιθέμενους στην ελεύθερη διέλευση των προσφύγων πολιτικούς».

Η Kettu επίσης επιβεβαίωσε τις βάσιμες εικασίες πολλών ότι το video έχει αντλήσει έμπνευση τόσο από την βρετανική ταινία του 1973 "The Wicker Man" όσο και από την Βρετανική παιδική σειρά "Trumptonshire Trilogy". Το "Τhe Wicker Man" θεωρείται μια κλασική ταινία τρόμου (για πολλούς cult), σκηνοθετημένη από τον Robin Hardy και με πρωταγωνιστές τους Edward Woodward, Britt Ekland, Diane Cilento και τον φοβερό Christopher Lee, που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία.

Θυμηθείτε το video του "Burn the Witch" εδώ.

  • SHARE
  • TWEET