Νέοι Empire Of The Sun με Fleetwood Mac και μουσικούς των David Bowie και Prince

Ο τρίτος δίσκος των Αυστραλών θα κυκλοφορήσει στις 28 Οκτωβρίου

23/08/2016 @ 11:50

Οι Empire Of The Sun συνεργάστηκαν με μέλη των Fleetwood Mac, της μπάντας του Prince αλλά και πρώην μέλη του συγκροτήματος του David Bowie, στα πλαίσια των ηχογραφήσεων του νέου τους άλμπουμ.

Ο τρίτος δίσκος των Αυστραλών θα φέρει τον τίτλο "Two Vines" και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 28 Οκτωβρίου.

Στο νέο δίσκο συμμετέχει ο Lindsey Buckingham των Fleetwood Mac, η Wendy Melvoin από τους Revolution του Prince, ο πιανίστας Henry Hey και ο μπασίστας Tim Lefebvre, μέλη της μπάντας του Bowie που ηχογράφησε το κύκνειο άσμα του μεγάλου μουσικού, "Blackstar".

O Nick Littlemore σε συνέντευξή του αναφέρει σχετικά με τη θεματολογία του "Two Vines": «Η εικόνα μιας μοντέρνας πόλης που κυριεύεται και μετατρέπεται σε ζούγκλα, αποτελεί την κεντρική ιδέα του δίσκου. Η μητέρα φύση κάνει ξανά δικό της τον πλανήτη».   

Και συνεχίζοντας: «Όλα τα κτήρια μετατρέπονται σε άμμο. Θέλαμε να αποτυπώσουμε σε ένα κολάζ ήχων την ομορφιά της φύσης που επανακάμπτει με τη σοφία των φυτών να επαναφέρει την αρμονία στον πλανήτη».
 
Ο Luke Steele δίνει την δική του οπτική για τις ηχογραφήσεις: «Το να μεταφέρουμε τις ηχογραφήσεις στην Hawaii ήταν εξαιρετική και καταλυτική ιδέα. Περνούσα την ημέρα κάνοντας surf και ακολούθως μεταφερόμασταν στο στούντιο και ηχογραφούσαμε μέχρι αργά το βράδυ».


Η λίστα των τραγουδιών του "Two Vines" είναι η παρακάτω:

"Before"
"High And Low"
"Two Vines"
"Friends"
"There’s No Need"
"Way To Go"
"Ride"
"Digital Life"
"First Crush"
"ZZZ"
"To Her Door"
"Keystone"
"Lend Me Some Light"

  • SHARE
  • TWEET