Θα ανακηρυχθεί «Ημέρα Cliff Burton» η 10η Φεβρουαρίου;

Κάλεσμα σε Διοικητικό Συμβούλιο Κομητείας να τιμήσουν τον Burton στο μέρος που μεγάλωσε

25/01/2018 @ 18:52

Μία διαδικτυακή καμπάνια που επιζητά την ανακήρυξη της 10ης Φεβρουαρίου ως «Ημέρα Cliff Burton» στην γενέτειρα του μουσικού ως φόρο τιμής στην μνήμη του, απέκτησε και πολιτειακή υποστήριξη.

Κάνοντας την αρχή, ο - fan των Metallica Robert Souza απηύθυνε κάλεσμα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κομητείας Alameda να τιμήσουν τον Burton την ημέρα των γενεθλίων του στο μέρος που μεγάλωσε.

Την στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, η καμπάνια αριθμεί πάνω από 3.380 υποστηρικτές, με τις υπογραφές να πλησιάζουν πλέον τον αρχικό στόχο των πέντε χιλιάδων. Παρακολουθείστε την πορεία του αιτήματος και υποστηρίξτε το εδώ.

Ο Souza γράφει:

«Το ηλεκτρισμένο παίξιμο του Cliff Burton τον έκανε έναν από τους πλέον σεβαστούς και επιδραστικούς μουσικούς του metal. Εξάσκησε το μουσικό του ταλέντο όσο ζούσε στην Castro Valley και έκανε μάθημα στα σχολεία της. Μετά από μια σειρά τοπικών συγκροτημάτων στα οποία συμμετείχε, ο Cliff μπήκε στις τάξεις των Metallica».

Την Δευτέρα, 22 του Γενάρη, ο Souza ζήτησε και επισήμως από το Δημοτικό Συμβούλιο της Castro Valley να υποστηρίξει την προσπάθειά του με αντιπροσώπευση.

Σύμφωνα με τα ABC7 News, ο Δημοτικός Σύμβουλος Mike Crawford δήλωσε: «Πιστεύω κι εγώ πως είναι καλή ιδέα. Θα υποστηρίξω το αίτημα».

Κι έτσι το Συμβούλιο ψήφισε και ενέκρινε - με 7 ψήφους υπέρ και 0 κατά – την δημιουργία Ημέρας Cliff Burton, παραπέμποντας το ζήτημα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κομητείας. Η σχετική συνεδρίαση θα λάβει χώρα την Τρίτη 6 Φλεβάρη.

  • SHARE
  • TWEET