Big|Brave και The Body θα κυκλοφορήσουν συνεργατικό δίσκο

Όλες οι λεπτομέρειες καθώς και το πρώτο single από την επικείμενη σύμπραξη

16/06/2021 @ 12:26

Οι Big|Brave και οι The Body αποκάλυψαν τις λεπτομέρειες του επικείμενου συνεργατικού τους άλμπουμ.

Οι δύο σπουδαίες πειραματικές metal μπάντες, είχαν ανακοινώσει την περασμένη χρονιά πως ηχογραφούσαν από κοινού ένα δίσκο, δίνοντας τώρα στη δημοσιότητα τις σχετικές πληροφορίες.

Το άλμπουμ θα ονομάζεται "Leaving None But Small Birds" και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 24 Σεπτεμβρίου μέσω της Thrill Jockey.

Στην σχετική ανακοίνωση που συνόδευσε την αποκάλυψη, οι μπάντες εξηγούν πως επηρεάστηκαν από διάφορες πτυχές της folk μουσικής:

«O σκοπός μας ήταν απλός: Θέλαμε να δημιουργήσουμε μουσική που ξεπερνά τα όρια αυτής που συνθέτουμε ξεχωριστά. Ο Lee Buford των The Body έβαλε στο τραπέζι την πρόκληση του να ηχογραφήσουμε ένα άλμπουμ που επικαλείται τις folk και country ρίζες των The Band. Ο Robin Wattie των Big|Brave συνέλεξε στίχους και φωνητικές γραμμές εμπνευσμένα από folk κομμάτια από τον Καναδά, την Αγγλία και τα Απαλλάχια.

Συγκεκριμένες φράσεις αναπροσαρμόστηκαν για να εκφράζουν τους χαρακτήρες της ιστορίας μας. Η απόγνωση και ο τραγικός τόνος αυτών των μουσικών αποτελεί παραλληλισμό της διαχρονικής προσπάθειας των συγκροτημάτων μας να τιμά με τις μουσικές της ανθρώπους συχνά παραγνωρισμένους από την ιστορία».

Οι μπάντες συνόδευσαν την ανακοίνωση της σύμπραξης με την δημοσιοποίηση του πρώτου single, "Oh Sinner", το οποίο και μπορείτε να ακούσετε εδώ.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε το εξώφυλλο και το tracklist του "Leaving None But Small Birds", ενώ υπενθυμίζουμε πως φέτος οι The Body κυκλοφόρησαν το εξαιρετικό "I've Seen All I Need To See", καθώς και οι Big|Brave το "Vital" αντίστοιχα.

1. Blackest Crow
2. Oh Sinner
3. Hard Times
4. Once I Had a Sweetheart
5. Black is the Colour
6. Polly Gosford
7. Babes in the Woods

  • SHARE
  • TWEET