Alex Skolnick: «Τί ήθελε εκεί το μάθημα Zumba; Ποιανού ιδέα ήταν αυτή;»

Ο κιθαρίστας των Testament υπερασπίζεται την κοινή εμφάνιση Metallica-Lady Gaga στα φετινά Grammys

14/02/2017 @ 16:36

Ο Alex Skolnick υπερασπίστηκε σε σχόλιό του την επί σκηνής συνάντηση των Metallica με την ντίβα της pop, Lady Gaga, στα φετινά Βραβεία Grammy, εξηγώντας γιατί «η συνεργασία τους βγάζει νόημα».

Η κοινή εμφάνιση στην 59η τελετή απονομής των Grammys, την νύχτα της 12ης Φεβρουαρίου, κατέληξε βέβαια σε μια κάποια «καταστροφή» όταν ο ηχολήπτης δεν άνοιξε το μικρόφωνο του James Hetfield, ο οποίος και τελικά αναγκάστηκε να μοιραστεί αυτό της Gaga μετά το πρώτο ρεφρέν.

Και λες και δεν έφτανε το φιάσκο του live, ο Laverne Cox, παρουσιαστής της βραδιάς, δεν ανακοίνωσε τους Metallica, ούτε καν ανέφερε το όνομα της μπάντας!

Θυμηθείτε εδώ την, πολυσυζητημένη πλέον, εμφάνιση Metallica και Lady Gaga.

Εν τω μεταξύ, ο κιθαρίστας των Testament, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναλύει τις σκέψεις του πάνω στην συνεργασία: 

«Στην θεωρία, πρόκειται περί μιας εξαιρετικής ιδέας. Θα έπρεπε/μπορούσε να γραφτεί στην ιστορία σαν μια επιστροφή στις ρίζες. Δυστυχώς θα επισκιάζεται για πάντα από τεχνικά προβλήματα στα μικρόφωνα (δεν μπορείς να κατηγορήσεις κανέναν καλλιτέχνη) και μια αποτυχημένη εισαγωγή».

«Είδα κάποια σχόλια που επιρρίπτουν ευθύνες στην Lady G για το ότι «άφησε τον James ακάλυπτο» και που ισχυρίζονται ότι «δεν βοήθησε», ενώ άλλα αναφέρουν ότι αντίθετα «έσπευσε να τον βγάλει από την δύσκολη θέση» και «έσωσε την μέρα». Και τα δύο κάνουν λάθος: Και αυτή και τα παιδιά φέρουν in-ear monitor, συσκευές που παρέχουν μια συγκεκριμένη μείξη ήχου, πολύ διαφορετική από αυτήν που φτάνει στο κοινό.»

«Το πρώτο πράγμα λοιπόν που θα υποθέσεις αν δεν ακούσεις φωνητικά ή ένα μέρος της μουσικής που θα έπρεπε να είναι είναι εκεί είναι ότι φταίνε τα monitor και η δική σου, προσωπική μείξη, πράγμα που συμβαίνει κάποιες φορές» συνεχίζει να εξηγεί ο κατατοπιστικότατος Skolnick, που δεν παραλείπει βέβαια να αναρωτηθεί ευλόγως: «Ποιος θα το μάντευε ποτέ –και πολύ περισσότερο εν μέσω της φωτιάς μιας ερμηνείας- ότι το μικρόφωνο του Hetfield δεν είναι καν ανοικτό; Στα Grammys;!».

«Με άλλα λόγια, δεν είχε την παραμικρή ιδέα και απλώς έκανε τα δικά της. Νομίζω, λοιπόν, πως πρέπει να ρίξετε μια ματιά στα ακόλουθα:

Α) Ποια άλλη mainstream pop superstar θα τολμούσε να ανέβει εκεί πάνω με τους Metallica (ή οποιαδήποτε άλλη metal μπάντα);

Β) Ποιος άλλος θα μπορούσε να τα καταφέρει ερμηνεύοντας με τον Tony Bennett την μια στιγμή και με τους Metallica την αμέσως επόμενη, με την ίδια αγάπη και εκτίμηση και για τους δύο;

Γ) Σίγουρα, ήταν ίσως λίγο over-the-top για όσους ενδιαφέρονται περισσότερο για τους Metallica από την ίδια. Αλλά και πάλι, αυτή είναι η Gaga (over-the-top είναι το μεσαίο όνομά της, ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι).

Δ) Ναι, βάζει πολλή θεατρικότητα, αλλά είναι, επίσης, κάποια που μπορεί να σκοτώσει μόνο με τη φωνή της κι ένα πιάνο (πράγμα το οποίο ελπίζω ότι θα κάνει περισσότερο μια ημέρα).

Ε) Δεδομένου του δικού της και του Lars [Ulrich, ντράμερ των Metallica] ενδιαφέροντος για την τέχνη και για το απροσδόκητο στην μουσική, απολύτως λογικό ότι θα συνεργάζονταν κάποια στιγμή.

ΣΤ) Στο κάτω-κάτω, ακούγεται καλά, αν κοιτάξεις πέραν από τα εικαστικά και απλά ακούσεις; Ε ναι! Εξαιρετική επιλογή τραγουδιού, επίσης.»

Και κλείνει με δηκτικά σχόλια για το μπαλέτο που συνόδευσε την εμφάνιση: «Το μόνο που θα άλλαζα είναι αυτό: Τί ήθελε εκεί το μάθημα Zumba; Ποιανού ιδέα ήταν αυτή; Ανέβασε εκεί πάνω πραγματικούς fan...».

  • SHARE
  • TWEET