Χωρίς δισκογραφική εταιρεία ο αναμενόμενος δίσκος των Metallica (;)

05/03/2012 @ 10:50
Υπάρχει πιθανότητα ο νέος δίσκος των Metallica να είναι self-released και μάλιστα να κυκλοφορήσει με τρόπο πέραν των συνηθισμένων, στα χνάρια συγκροτημάτων όπως οι Radiohead και οι Nine Inch Nails.

Το συμβόλαιό τους με τη Warner έληξε με το "Death Magnetic" το 2008 και ο Lars Ulrich έχει αποκαλύψει ότι η μπάντα θα ξεκινήσει τις ηχογραφήσεις του διαδόχου του σύντομα. «Είμαστε ελεύθεροι, ξεμπερδέψαμε με το συμβόλαιό μας. Μπορούμε τώρα να κάνουμε ό,τι θέλουμε και πρόκειται να ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε τι είναι αυτό που θέλουμε... Γράφουμε μουσική και θα ξεκινήσουμε τις ηχογραφήσεις πολύ σύντομα. Σε κάποια φάση θα θελήσουμε να μοιραστούμε τη μουσική μας με τους ανθρώπους που θέλουν να την ακούσουν, οπότε πρέπει να σκαρφιστούμε τρόπους με τους οποίους θα το κάνουμε αυτό δυνατό: από το να το δίνουμε δώρο με δημητριακά μέχρι να αναγκάσουμε τους οπαδούς μας να περπατάνε με τα χέρια για να τους το δώσουμε... Μπορεί να καταλήξουμε σε κάτι πολύ ιδιόρρυθμο».

Ο Ulrich εξήγησε τα λεγόμενα του στη συνέχεια. «Όλο αυτό το πράγμα με το ποιος θα σκεφτεί την πιο cool στρατηγική προώθησης ώστε αυτή να γραφεί σε δώδεκα διαφορετικά blogs για έξι ώρες σίγουρα είναι πολύ ωραίο και μοδάτο... Αλλά ταυτόχρονα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε κοινό παγκοσμίως. Έχουμε οπαδούς στην Ινδία, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στη Ρωσία. Σε πολλά από αυτά τα μέρη υπάρχουν ακόμα πολλοί συμβατικοί τρόποι να δώσεις μουσική στους ανθρώπους».
  • SHARE
  • TWEET