Therapy? live στο Gagarin 205

10/01/2005 @ 09:03
Η Taf παρουσιάζει: Therapy?. Support: Vodka Juniors. Gagarin 205 Live Music Space, Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2005. Είσοδος: 30 €, Ώρα έναρξης: 21.00 (πόρτες ανοίγουν στις 20.30). Στις αρχές τις δεκαετίας του '90 το φαινόμενο 'Nirvana' άνοιξε τον δρόμο προς την αποδοχή και επιτυχία πολλών συγκροτημάτων με εναλλακτικό και σκληρό ήχο. Ένα από αυτά, οι Therapy?, από το Belfast της Ιρλανδίας, κατάφεραν να ξεχωρίσουν μέσα από τις δυνατές μελωδίες, τους σκοτεινούς στίχους, και την τάση να προκαλούν τους ακροατές με τους δισκογραφικούς πειραματισμούς και τις έντονες ζωντανές εμφανίσεις.

Δημιουργήθηκαν το 1989 από τους Andy Cairns, Michael McKeegan και Fyfe Ewing στην Βόρεια Ιρλανδία και αμέσως κατάφεραν να τραβήξουν την προσοχή με τους δίσκους Babyteeth και Pleasure Death που έφτασαν στο νουμερο 1 των Indie charts της Αγγλίας. Ακολούθησε το Nurse και συνεχόμενες περιοδείες σε Ευρώπη και Αμερική.
Το 1994 κυκλοφορούν το Troublegum, έναν δίσκο που θα τους κάνει παγκοσμίως γνωστούς και θα τους χαρίσει το βραβείο Kerrang! Best Album και υποψηφιότητες για Best Rock Act στα MTV Europe Music Awards και Mercury Music Prize. Ο δίσκος θα μπει στο Top 5 των Αγγλικών album charts και το single ‘Screamager’ στην Βρετανία θα έχει airplay ανάλογο του ‘Smells Like Teen Spirit’.

Τα επόμενα χρόνια οι Therapy? κυκλοφορούν 5 δίσκους, ανάμεσά τους το ‘Infernal Love’ με τις επιτυχίες ‘Diane’ και ‘Stories’, το ‘Semi-Detached’ με το ‘Church of Noise’ και μια συλλογή. Όλοι οι δίσκοι πηγαίνουν καλά στα charts πολλών Ευρωπαικών χωρών και παίρνουν καλές κριτικές από περιοδικά όπως το Rolling Stone, Metal Hammer, Melody Maker, Kerrang!, Visions Magazine κ.α. ενώ πολλές από τις ευρωπαικές τους περιοδείες είναι sold out. Εμφανίζονται, μεταξύ άλλων, στο Donnington Monsters of Rock, Pinkpop, Reading festival, Finsbury Park ενώ το 1996 ανοίγουν τις συναυλίες του Ozzy Osbourne στην Αμερική.

Τελευταία τους δισκογραφική δουλειά είναι το ‘Never Apologise Never Explain’ που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2004 με πολύ καλές κριτικές (Nieuw Review NL "rock cd of the year", Metal Hammer UK “..unique brand of psychotic punk rock”, Planet Loud 9/10, Kerrang UK 4/5, Rock+Roll GR “..Η μαγική τετράδα "Panic", "Polar Bear", "Rise Up", "Dead" αποδεικνύει γιατί οι Therapy? θεωρήθηκαν ως ένα από τα κορυφαία alternative συγκροτήματα των ‘90s”).

Στις 8 Δεκεμβρίου 2004 ολοκλήρωσαν το πρώτο σκέλος της Ευρωπαικής τους περιοδείας. Στην Ελλάδα έχουν εμφανιστεί μία φορά τον Ιούνιο του 1994. (www.therapyquestionamrk.co.uk)

Δισκογραφία:
Never Apologise Never Explain (2004)
High Anxiety (2003)
Shameless (2001)
So Much For The Ten Year Plan 1990 - 2000 (2000)
Suicide Pact-You First (1999)
Semi-Detached (1998)
Infernal Love (1995)
Troublegum (1994)
Nurse (1992)
Pleasure Death (1992)
Babyteeth (1991)

Οι Vodka Juniors αποτελούνται από τους Kostis Jr, Dirty Harry Jr, Orestis Jr και Fudukis και η νέα τους δισκογραφική δουλειά ‘Suburbancore’ που κυκλοφορεί ήδη έχει λάβει πολύ καλές κριτικές. Έχουν εμφανιστεί στην Αγγλία και την Ιταλία, ενώ η επόμενη εγχώρια συναυλία τους είναι στο ΑΝ club στις 22 Δεκεμβρίου 2004. (www.vodkajuniors.com)

Διοργάνωση Taf Sports Marketing s.a.

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET