Steven Wilson και Mariusz Duda συνεργάζονται τιμώντας οπαδό που έφυγε από την ζωή

Δύο μορφές του σύγχρονου prog rock ενώνουν τις δυνάμεις τους στο "The Old Peace"

30/10/2014 @ 20:38
Δύο από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του σύγχρονου progressive rock, ήτοι o Steven Wilson των Porcupine Tree και ο Mariusz Duda των Riverside και Lunatic Soul, ένωσαν τις δυνάμεις τους στο τραγούδι "The Old Peace", τιμώντας οπαδό και των δύο που έφυγε πρόσφατα από την ζωή.

Ο λόγος για τον Alec Wildey, ποιητή και μέλος street team για τους Porcupine Tree και τον Steven Wilson από τα δεκαεπτά του χρόνια, καθώς και μέλος street team για τον Mariusz Duda από το 2010. Η ιστορία πίσω από την συνεργασία, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Wilson, έχει ως εξής:

Ο Alec Wildey έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο στους λεμφαδένες τα Χριστούγεννα του 2013, ενώ σύντομα διαγνώστηκε και με καρκίνο του ήπατος. Σύντομα άρχισε χημειοθεραπεία και θεραπεία με ακτινοβολίες, χωρίς όμως θετικά αποτελέσματα. Όταν κατάλαβε γύρω στα τέλη του Ιουλίου πως δεν του έμενε πολύς χρόνος, ζήτησε από τον Wilson να μελοποιήσει μαζί με τον Duda ένα δικό του ποίημα, ώστε να εκπληρωθεί με αυτόν τον τρόπο ένα από τα όνειρά του. Ο Wilson δέχτηκε αμέσως, υπό την προϋπόθεση όμως να μπορέσει να ακούσει το κομμάτι ο Wildey (οι δύο τους συζήτησαν ακόμη και την πιθανότητα συμμετοχής του). Τελικά ο Wildey έφυγε από την ζωή στις 25 Αυγούστου, σε ηλικία μόλις 26 ετών, οπότε η ηχογράφηση του κομματιού αποτέλεσε τελικά τον ύστατο φόρο τιμής.

Ο Mariusz Duda λοιπόν μελοποίησε ένα από τα ποιήματα του Wildey με τίτλο "The Old Peace", με τους δύο μουσικούς να συνεισφέρουν τόσο στα φωνητικά, όσο και στην εκτέλεση (ο Duda έπαιξε κιθάρα και ο Wilson πλήκτρα και κρουστά).

Το τραγούδι διατίθεται ήδη μέσω της ιστοσελίδας Burning Shed σε ποιότητα mp3 και flac αντί 2,5 και 3 Λιρών Αγγλίας αντίστοιχα, με τα μισά έσοδα να πηγαίνουν στο ιατρικό κέντρο που παρείχε φροντίδα στον Alec τους τελευταίους μήνες της ζωής του, και τα άλλα μισά σε δράσεις κατά του καρκίνου.
  • SHARE
  • TWEET