Σε μείωση τιμών στα CD στοχεύει η Universal

22/03/2010 @ 06:54
H Universal Music Group, η μεγαλύτερη εταιρεία στη μουσική βιομηχανία παγκοσμίως, ανακοίνωσε την προηγούμενη βδομάδα πως θα δοκιμάσει χαμηλότερες τιμές (κάτω από $10) σε καινούργιες μουσικές κυκλοφορίες, με σκοπό να φέρει πίσω πελάτες που απέχουν πλέον από την αγορά λόγω της απαγορευτικής τιμής των CDs.



Η δοκιμή αυτή ενδέχεται να ξεκινήσει μέσα στους επόμενους μήνες και θα συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, συμπεριλαμβάνοντας πολλές από τις καινούργιες κυκλοφορίες της εταιρείας.

«Είναι απολύτως λογικό να περιμένεις από κάποιον αφοσιωμένο οπαδό να πληρώνει περισσότερα λεφτά για κάποια deluxe έκδοση αγαπημένου καλλιτέχνη με περισσότερα κομμάτια ή κάποια άλλα προτερήματα, αλλά ένας απλός μουσικόφιλος δε θα δώσει $15 για ένα απλό CD», δήλωσε εύστοχα ο Jim Urie, υπεύθυνος στο τμήμα διανομής της Universal.

Ειδικοί στο χώρο πάντως εκτιμούν πως μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να αποφέρει άνοδο στις πωλήσεις κατά 30%, νούμερο πράγματι εντυπωσιακό, αλλά πάντοτε υπάρχει και η αντίθετη άποψη που υποστηρίζει πως οι πωλήσεις δεν θα είναι αρκετές ωστε να βγει το επιθυμητό κέρδος από κάθε κυκλοφορία.
Το μόνο που είναι σίγουρο είναι πως οι πωλήσεις δίσκων έχουν πέσει παραπάνω από 50% μέσα στην τελευταία δεκαετία και μονάχα κάποια ριζοσπαστική κίνηση όπως αυτή μπορεί να σώσεί την κατάσταση.
  • SHARE
  • TWEET