Robert Plant (Led Zeppelin): «Είναι αστείο που τα blues έφτασαν στα αυτιά των Βρετανών μουσικών»

25/10/2013 @ 10:36
Εν όψει συναυλίας του με τους Sensational Space Shifters, ο Robert Plant έδωσε συνέντευξη στο The Telegraph, όπου μίλησε για την αγάπη του για τα blues.

«Ο Robert Johnson μου έκλεψε την καρδιά όταν  ήμουν δεκατεσσάρων. Έστρεψα την προσοχή μου σε μια κουλτούρα που έτρεχε παράλληλα με τη λαμπερή ζωή του σχολείου. Είναι αστείο που (τα blues) έφτασαν στα αυτιά των βρετανών μουσικών, για τον λόγο ότι βασίζονται σε αφρικανικές κλίμακες που δεν έχουν δεσμούς με αυτά τα νησιά. Εμείς νιώσαμε, απλά, το χρώμα της μουσικής. Ο ήχος ήταν τόσο υποβλητικός και δριμύς. Ήταν κάτι που χρειαζόμασταν στην ψυχοσύνθεσή μας, γεμίζοντας ένα κενό, προσφέροντας μια συναισθηματική διέξοδο.»

Σχετικά με τα βρετανικά blues των 60s, μας λέει ο Plant:

«Είναι μια φοβερή ατάκα που έχει πει ο Sonny Boy Williamson, o οποίος περιόδευε με τους Yardbirds (με συμμετοχή του Jimmy Page): «Ναι, παίζουν λίγα blues, αλλά μόνο λίγα!». Χα χα! Συγγνώμη παιδιά! Πρέπει να έχεις ένα rhythm section που να μπορεί να δικαιολογεί κάτι τέτοιο. Τα βρετανικά blues έγιναν λίγο psychedelic. Ένα Indo-blues μπάχαλο. Οι Zeppelin ήταν πολύ πιο φανταχτεροί. Ακούω τις ερμηνείες μου από τότε και απορώ πώς κατέληξαν στις ηχογραφήσεις.»

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.
  • SHARE
  • TWEET