Πέθανε ο τραγουδιστής του θρυλικού "Louie Louie"

O Jack Ely, ιδρυτής και τραγουδιστής των Kingsmen, «έφυγε» σε ηλικία 71 ετών

29/04/2015 @ 12:27
H εκτέλεση των Kingsmen το 1963 στο "Louie Louie" που έγραψε ο Richard Berry το 1955 έμελλε να το μετατρέψει σε ένα από τα κλασικότερα τραγούδια στην ιστορία της μουσικής.

Kυρίως, χάρις στην «αλλόκοτη» αλλά και μοναδική ερμηνεία του Jack Ely. Ο γιος του δήλωσε ότι ο τραγουδιστής πέθανε στο σπίτι του στο Όρεγκον έπειτα από μακροχρόνια μάχη με ασθένεια, την οποία δεν γνώριζε κανείς στην οικογένεια ποιά ήταν λόγω των θρησκευτικών του πεποιθήσεων.

Όταν ο Ely ηχογράφησε το ιστορικό τραγούδι ήταν 19 ετών, φορούσε… σιδεράκια, το μικρόφωνο δεν ήταν και το ιδανικό, με αποτέλεσμα πολλοί να μην καταλαβαίνουν τα λόγια! Αυτό οδήγησε μέχρι και το FBI είχε κάνει έρευνα για την πιθανότητα το τραγούδι να περιέχει πορνογραφικά μηνύματα, κάτι που βέβαια δεν προχώρησε ποτέ…

Έγινε το τραγούδι με τις περισσότερες ηχογραφήσεις (The Beach Boys, Jan and Dean, the Troggs, the Sonics, the Beatles, Mothers of Invention, Motörhead, Black Flag και Iggy Pop), διασκευές, παρουσία σε ταινίες και σειρές, ένα standard της pop και rock κουλτούρας των 50 τελευταίων χρόνων.

Ο Jack άφησε μετά την επιτυχία του τραγουδιού τους Kingsmen, έφτιαξε τους Courtmen, αλλά μετά από περιπέτεια με τα ναρκωτικά, αποσύρθηκε από το προσκήνιο. Η οικογένειά του δήλωσε που ζούσε ευτυχισμένος, εκτρέφοντας άλογα, στο Ορεγκον.

Ξανακούστε το "Louie Louie" από εδώ.

jack-ely
  • SHARE
  • TWEET