Οι λεπτομέρειες της νέας δουλειάς του Leonard Cohen

26/10/2011 @ 10:53
Όπως σας είχαμε ενημερώσει, ο Leonard Cohen δουλεύει πάνω στο νέο του άλμπουμ εδώ και καιρό, αλλά η τελική ημερομηνία κυκλοφορίας του έγινε μόλις γνωστή και είναι η 31η Ιανουαρίου.

Ο ίδιος αποκάλυψε και τον τίτλο του δίσκου, ο οποίος θα είναι "Old Ideas", κατά τη διάρκεια μιας απονομής στην Ισπανία.

«Έχω παίξει τα νέα τραγούδια σε μερικούς ανθρώπους και φάνηκε να τους αρέσουν», δήλωσε ο σπουδαίος καλλιτέχνης, προσθέτοντας πως ακόμη παλεύει με τη σύνθεση των κομματιών. «Όταν γράφεις, νιώθεις σαν πρωτάρης. Κάθε φορά που παίρνεις την κιθάρα σου ή κάθεσαι μπροστά σε μία κενή σελίδα, ξεκινάς από το μηδέν. Είναι μία μάχη».

Ο Cohen δεν έχει κυκλοφορήσει νέο υλικό από το "Dear Heather" του 2004, αλλά κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας του την περίοδο 2008-2010 παρουσίασε καινούργια τραγούδια, μεταξύ των οποίων τα "Darkness", "Lullaby", "Born In Chains" και "Feels So Good".

Σύμφωνα με μία δημοσίευση στο επίσημο forum του καλλιτέχνη, μόνο το "Darkness" μπήκε τελικά στο δίσκο και μπορείτε να ακούσετε μία live εκτέλεσή του παρακάτω.

Η τελευταία του περιοδεία ήταν μακράν η μεγαλύτερη σε διάρκεια που έχει κάνει ο καλλιτέχνης, ενώ, παρά τα 77 του χρόνια, δε φαίνεται να πτοείται και σκέφτεται να περιοδεύσει ξανά. «Με τη θέληση του Θεού, θα το κάνω. Δεν είμαι ποτέ απόλυτα σίγουρος για το αν θα γίνει περιοδεία ή όχι».

  • SHARE
  • TWEET