Οι Virgin Steele στην Αθήνα το Νοέμβριο

22/06/2011 @ 10:21
Την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μια «επική» συναυλία, καθώς οι βετεράνοι του heavy metal, Virgin Steele, επιστρέφουν στη χώρα μας για μια και μοναδική εμφάνιση στο Κύτταρο!

Οι Virgin Steele ιδρύθηκαν το 1981 στη Νέα Υόρκη. Με 12 studio άλμπουμ, χιλιάδες ζωντανές εμφανίσεις στο ενεργητικό τους και την ιδιαιτερότητα τόσο του ήχου τους, όσο και της θεματολογίας των στίχων τους, δίκαια θεωρούνται ως μια από τις σημαντικότερες μπάντες στο heavy metal χώρο.

Η μουσική τους δανείζεται με επιτυχία στοιχεία τόσο από το μουσικό θέατρο και την κλασσική μουσική των Verdi και Vivaldi, όσο και από το συμφωνικό metal αλλά και το hard rock των Led Zeppelin και Black Sabbath. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του David DeFeis, βασικού συνθέτη, τραγουδιστή και frontman της μπά­ντας, η μουσική των Virgin Steele μπορεί να χαρακτηριστεί ως Barbaric Romantic Metal.

Οι Virgin Steele όλα αυτά τα χρόνια έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με τους Έλληνες οπαδούς τους, που σε κάθε ευκαιρία τους κάνουν να αισθάνονται ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα τους. Άλλωστε, τα τραγούδια τους αναφέρονται σε θέματα επηρεασμένα κυρίως από την ελληνική μυθολογία, πράγμα που δίνει ακόμα μεγαλύτερη σημασία στην επίσκεψή τους στη χώρα μας.

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Dexter Ward, μια από τις ανερχόμενες δυνάμεις της heavy metal μουσικής. Οι Dexter Ward έχουν στο δυναμικό τους τον Μανώλη Καραζέρη και τον Mark Dexter, δύο πρώην μέλη των Battleroar, και το πρώτο τους mini LP, "Antarctic Dream", έχει κάνει ιδιαίτερη αίσθηση, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Το πρώτο τους άλμπουμ, "Neon Lights", στο οποίο συμμετέχει ως special Guest o Mario Flores των Titan Force, έχει ήδη ηχογραφηθεί και αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2011.

Οι Dexter Ward θα αποτελέσουν το ιδανικό ξεκίνημα σε μια ιδιαίτερη βραδιά που θα κορυφωθεί με την επανεμφάνιση των θρυλικών Virgin Steele στη χώρα μας μετά από πολλά χρόνια απουσίας!

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET