Οι Rammstein κερδίζουν αγωγή εις βάρος των Apocalyptica

10/01/2011 @ 10:07
45.000 ευρώ κλήθηκαν να πληρώσουν τους Γερμανούς Rammstein οι Φινλανδοί Apocalyptica, έπειτα από απόφαση δικαστηρίου του Βερολίνου.

Η δικαστική «κόντρα» των δύο συγκροτημάτων, που στο παρελθόν είχαν περιοδεύσει μαζί, ξεκίνησε το 2007, κατά τη διάρκεια της προώθησης του δίσκου "Words Collide" των Apocalyptica. Στο album αυτό, guest φωνητικά έκανε ο τραγουδιστής των Rammstein, Till Lindemann, όμως στο αυτοκολλητάκι που συνόδευε την κυκλοφορία οι Φινλανδοί πήγαν ένα βήμα παραπέρα, σημειώνοντας πως στο δίσκο συμμετείχαν οι Rammstein και όχι απλώς ο Lindemann.

Οι Γερμανοί δεν άργησαν να αντιδράσουν, κάνοντας αγωγή για τη χρησιμοποίηση του trademark του ονόματός τους χωρίς τη σχετική άδεια, η οποία και εν τέλει δικαιώθηκε, αναγκάζοντας τους Apocalyptica να πληρώσουν για το -εσκεμμένο ή μη- λάθος τους.

Αξίζει να αναφέρουμε πως πρόσφατα οι Apocalyptica αφαίρεσαν τα φωνητικά του τραγουδιστή των Shinedown, Brent Smith, από το single τους "Not Strong Enough", καθώς δεν κατάφεραν να αποκτήσουν τα δικαιώματα της χρήσης της φωνής του από τη δισκογραφική των Shinedown. Τα φωνητικά του Smith ηχογραφήθηκαν εκ νέου από τον Doug Robb των Hoobastank.
  • SHARE
  • TWEET