Ο Peter Criss των Kiss μιλάει για το φόβο του καρκίνου

14/10/2011 @ 10:04
Ο πρώην drummer των Kiss, Peter Criss, έχει απαλλαγεί από τον καρκίνο εδώ και τέσσερα χρόνια, όμως παραδέχεται πως κάθε φορά που αισθάνεται κάποιον πόνο, το φάντασμα της τρομερής ασθένειας τον καταδιώκει.

Ο Criss διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού, μία μορφή καρκίνου που χτυπάει άντρες εξίσου συχνά με τις γυναίκες. Από τότε που ξεπέρασε την αρρώστια, ο 65χρονος καλλιτέχνης έχει αφοσιωθεί στο να κηρύττει την ελπίδα.

Ο Criss μίλησε σε συνέντευξή του για τα προβλήματα υγείας του και τόνισε πως τώρα είναι πολύ προσεκτικός:

«Την επόμενη εβδομάδα θα κάνω το checkup μου. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος γιατί νιώθω πολύ καλά, αν εξαιρέσουμε τους παλιούς πόνους που εμφανίζονται λόγω των 50 χρόνων ενασχόλησής μου με τα drums».

«Λένε πως αν περάσουν 5 χρόνια και είσαι καθαρός, τότε δε χρειάζεται να ανησυχείς. Κάθε μέρα ξυπνάω και αν νιώσω πόνο σκέφτομαι κατευθείαν μήπως είναι καρκίνος. Γιατί άπαξ και βρεθεί στο σώμα σου, αυτό το πράγμα είναι διαβολικό. Έκανα όλη τη θεραπεία ξανά, γιατί απλά δεν πίστευα ότι είμαι καθαρός. Ζεις πάντα με αυτό το φόβο. Αλλά δεν ανησυχώ, ο πατέρας μου έλεγε "κάθε μέρα πάνω από το χώμα είναι μία καλή μέρα"».

Ο Criss διαγνώστηκε με καρκίνο όταν βρήκε έναν όγκο στο στήθος, την περίοδο που η γυναίκα του, που είναι και η ίδια καρκινοπαθής, λάμβανε ιατρική περίθαλψη. Ο drummer ξεκίνησε θεραπεία αμέσως, αν και παραδέχεται πως όταν ο γιατρός τον πήρε να του ανακοινώσει τα άσχημα νέα ένιωσε να καταρρέει.

«Νιώθεις το στομάχι σου να σφίγγεται. Ο γιατρός μου είπε: "Έχεις καρκίνο του μαστού Peter. Πρέπει να έρθεις άμεσα να αφαιρέσουμε τον μυ του στήθους που παρουσιάζει το πρόβλημα και να βγάλουμε τους λεμφαδένες έξω, μπορούμε να παλέψουμε αυτό το απαίσιο πράγμα επειδή ήρθες πολύ νωρίς"».

Και συνεχίζει: «Αυτό είναι το κλειδί, να διαγνωστεί εγκαίρως. Μόλις νιώσετε κάτι, και δε με ενδιαφέρει αν είναι κάτω από το πόδι, το χέρι ή πίσω από το αυτί σας, πρέπει να το πείτε στο γιατρό σας άμεσα. Αν κάθεστε και περιμένετε, ίσως να μην είστε εδώ μετά από ένα χρόνο».
  • SHARE
  • TWEET