Ο Robert Plant διασκευάζει Elbow για τους πρόσφυγες

Η συλλογή "The Long Road" θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο – Συμμετέχουν οι Tuareg μουσικοί, Tinariwen

11/12/2015 @ 10:42
Φαίνεται ότι τουλάχιστον τα μέλη της Ευρωπαϊκής μουσικής κοινότητας ευαισθητοποιήθηκαν για τα καλά πλέον σχετικά με το δράμα των προσφύγων που παρακολουθούμε καθημερινά και ρίχνονται στην δουλειά.

Αυτήν την φορά, ο Robert Plant ηχογραφεί την δική του εκδοχή του –έτσι κι αλλιώς γραμμένου για πρόσφυγες- τραγουδιού των Άγγλων alt-rockers Elbow, "The Blanket Of Night", για τις ανάγκες ενός άλμπουμ-αρωγού στην προσπάθεια διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος που πλήττει πολλούς λαούς, την ίδια την Ευρώπη και όχι μόνο.

Ο Plant δηλώνει: «Είμαστε μπροστά σε μία παγκόσμια, διεθνή καταστροφή – το να μιλάμε γι’ αυτό είναι κάτι, το να κάνουμε κάτι γι’ αυτό είναι κάτι άλλο».

Την παραγωγή του project, σε συνεργασία με τον Βρετανικό Ερυθρό Σταυρό, υπογράφει ο Ethan Johns, ο παραγωγός των Paul McCartney, The Vaccines, Kaiser Chiefs, Kings of Leon, Paolo Nutini, Joe Cocker κι πολλών άλλων.

Στον δίσκο θα συμμετέχει και η βραβευμένη με Grammy μπάντα Tuareg μουσικών από την Έρημο Σαχάρα του Μάλι, Tinariwen. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1979 στο Tamanrasset της Αλγερίας, αλλά επέστρεψε στο Μάλι μετά την παύση του πυρός την δεκαετία του '90. Το τραγούδι που συνεισφέρουν στον δίσκο είναι πρωτότυπο και φέρει τον τίτλο "Silence".

Άλλοι καλλιτέχνες που θα πάρουν μέρος στο εγχείρημα είναι οι Scroobius Pip, Kindness και οι Sierra Leone Refugee All Stars.

Η συλλογική αυτή δουλειά ονομάζεται εύλογα "The Long Road" και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 4 Μαρτίου του 2016.

Μπορείτε να δείτε σχετικό video εδώ.

Tinariwen
  • SHARE
  • TWEET