Οι Meteors επιστρέφουν στην Αθήνα

Στις 4 Φεβρουαρίου στο Gagarin

16/11/2016 @ 11:09

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου
The Meteors

Gagarin 205

Τιμή εισιτηρίου: προπώληση 15 ευρώ, ταμείο 18 ευρώ 
Σημεία προπώλησης: Viva.gr, τηλεφωνικά στο: 11876, Ευριπίδης , σε όλα τα καταστήματα Public, Seven spots, Reload και Syd Records (Πρωτογένους 13 Ψυρρή)

Only The Meteors Are Pure Psychobilly!

Αυτό είναι το πασίγνωστο, σχεδόν κλασικό, μότο των φανατικών θαυμαστών των θρυλικών Meteors - των θαυμαστών που δεν αμφέβαλαν ποτέ, ούτε λεπτό, πως η αγαπημένη τους μπάντα ήταν αυτή που για πρώτη φορά χρησιμοποίησε τον όρο "psychobilly" για να περιγράψει τον ήχο της. Οι Meteors δημιουργήθηκαν στο Λονδίνο των 80s και ο σκοπός τους ήταν να συνδυάσουν το rockabilly και το punk με την αισθητική ταινιών τρόμου και επιστημονικής φαντασίας - και τα κατάφεραν, φτιάχνοντας ένα εντελώς νέο genre και εισάγοντας εκκεντρικές «πρωτοτυπίες», όπως το ότι στην αρχική σύνθεση μπασίστας και κιθαρίστας τραγουδούσαν και οι δυο, ο καθένας τα κομμάτια που συνέθετε.

Τις live εμφανίσεις τους άρχισε να ακολουθεί μύθος, που οι ίδιοι δημιούργησαν και φρόντιζαν να συντηρήσουν: ο P. Paul Fenech, ιδρυτής της μπάντας, έφτυνε συχνά αίμα κοτόπουλου από σκηνής, κάνοντας πολλούς διοργανωτές να αρνούνται να συνεργαστούν με το γκρουπ, ενώ ο ιδιότυπος χορός του φανατικού κοινού τους έμεινε στη ροκ ιστορία ως “wrecking” και ήταν ένας συνδυασμός χορού και καβγά στο moshpit. Οι σαρκαστικές (και αυτοσαρκαστικές) πινελιές τρόμου, νοσηρότητας και απερίσκεπτου gore με τις οποίες οι ίδιοι χρωμάτιζαν την ιδιαίτερη προσωπικότητα της μπάντας, καθώς και οι, συνήθως κωμικές, εμμονές με τις B-movies εξασφάλισαν στους Meteors πιστούς ακόλουθους στην Ευρώπη, αμείωτους από τα 80s μέχρι σήμερα, και cult φήμη στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Όλα αυτά τα χρόνια, μέχρι σήμερα, οι Meteors συνεχίζουν απτόητοι, μετά από πολλές κυκλοφορίες και αλλαγές στη σύνθεσή τους (από την original σύνθεση παραμένει μόνο ο P.Paul Fenech). Τον Ιούλιο κυκλοφόρησαν το deluxe box edition "The Power of 3", και αξακολουθούν να οργώνουν τον κόσμο με περιοδείες και συναυλίες στις οποίες τίποτα δεν μένει όρθιο.

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, οι θρυλικοί βρετανοί με τον φανατικό πυρήνα μυημένων, έρχονται στην Αθήνα για μια εμφάνιση που, όσοι τους γνωρίζουν, αντιλαμβάνονται ότι είναι από μόνη της γεγονός για το rock 'n roll: «στα live των Meteors ιδρώνεις και ξεφεύγεις, αλλά, ευτυχώς, σπανίως τραυματίζεσαι».

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET