Ξεσκονίζοντας την τελευταία ηχογράφηση του Rory Gallagher

02/02/2008 @ 04:26
Στη σοφίτα του μουσικού Eamonn McCormack μάζευε σκόνη εδώ και δώδεκα χρόνια μια «χαμένη» ηχογράφηση του φίλου του... Rory Gallagher. Πρόκειται για μια ηχογράφηση που πραγματοποίησε ο μεγάλος Ιρλανδός blues rocker τον Ιανουάριο του 1995, δηλαδή έξι μήνες πριν το θάνατό του. Θεωρείται δε ως η τελευταία του...

Ο Eamonn McCormack θυμάται: «Ο Rory έφτασε μόνο με μια κιθάρα, αλλά τότε είδα τον Tom, τον roadie του Rory, να έρχεται με ένα φορτηγό γεμάτο κιθάρες και μουσικό εξοπλισμό. Όλοι έμειναν κατάπληκτοι από την καθαρή δύναμή του, όταν άρχισε να παίζει. Ήταν τελείως ανεπιτήδευτος, σεμνός χαρακτήρας και σχεδόν ντροπαλός εκτός σκηνής, αλλά όλο το στούντιο σείστηκε από την παρουσία του. Ήταν ένα ή δύο μήνες πριν αρρωστήσει και νομίζω πως ήταν πανευτυχής που βγήκε να ηχογραφήσει λίγη μουσική. Άλλαξε μερικούς από τους στίχους για χάρη μου, έπαιξε κιθάρα και τραγούδησε στο κομμάτι "Falsely Accused"».

Το κομμάτι μπορεί να ακουστεί το myspace του Eamonn McCormack, ενώ η όλη ηχογράφηση θα συμπεριληφθεί στον νέο δίσκο του McCormack, "Kindred Spirits", που θα κυκλοφορήσει σύντομα, με καλεσμένους τους Jan Akkerman, Herman Blood και Keith Donald.

www.myspace.com/eamonnmccormackmusic
  • SHARE
  • TWEET