Κόρνα κρουαζιερόπλοιου παίζει το "Seven Nation Army" των White Stripes (video)

Κατά τη διάρκεια της γιορτής «harbour-birthday» στο Αμβούργο

12/05/2014 @ 11:32
Το βασικό riff του "Seven Nation Army" των White Stripes αποτελεί για αρκετούς το τελευταίο μεγάλο riff στην ιστορία της rock μουσικής και ένα από τα λίγα των τελευταίων δεκαετιών που μπορούν να χαρακτηριστούν χωρίς περιστροφές κλασικά.

Η εξαρχής μεγάλη επιτυχία του εναρκτήριου κομματιού του "Elephant" συνοδεύτηκε το 2004 από το βραβείο Grammy καλύτερου τραγουδιού και γιγαντώθηκε το 2006, όταν η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ιταλίας κατέκτησε το παγκόσμιο κύπελλο στα γήπεδα της Γερμανίας.

Έκτοτε, το riff που συνέθεσε ο τελευταίος riff master, Jack White, κατά τη διάρκεια ενός sound check στην Αυστραλία, βασιζόμενος στην φράση που έλεγε μικρός αντί του ορθού Salvation Army, έχει γίνει σύνθημα στα χείλη χιλιάδων οπαδών ανά τον κόσμο και εσχάτως διασκευάστηκε ακόμη και από κόρνα κρουαζιερόπλοιου!

Η ιδιαίτερη αυτή εκδοχή ανήκει στο κρουαζιερόπλοιο MSC magnifica και παρουσιάστηκε στο κοινό την περασμένη Παρασκευή, 9 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της γιορτής «harbour-birthday» στο Αμβούργο. Το αντίστοιχο video μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ.
  • SHARE
  • TWEET