Η ταφόπλακα του κύριου Johnson...

07/09/2006 @ 07:20
Όπως πάντα τακτικοί στο ραντεβού με τους οπαδούς τους, οι φοβεροί, αν και υποτιμημένοι εκτός των συνόρων του Ηνωμένου Βασιλείου, Thunder ετοιμάζονται για την κυκλοφορία του όγδοου δίσκου τους! Και ο τίτλος αυτού; "Robert Johnson's Tombstone"! Το νέο LP θα περιέχει 11 νέα κομμάτια και αναμένεται στα δισκοπωλεία στις 30 Οκτωβρίου.



Το τραγούδι που ανοίγει το δίσκο ονομάζεται και αυτό "Robert Johnson's Tombstone" και αναφέρεται στον ομώνυμο θρυλικό blues κιθαρίστα. Ο μύθος θέλει τον κ. Johnson να δίνει την ψυχή του στο Διάβολο με αντάλλαγμα... την απαράμιλλη κιθαριστική του ικανότητα! Η συνάντηση μάλιστα ανάμεσα στους δύο λέγεται πως έγινε στη διασταύρωση των Highway 61 και Highway 49 στο Clarksdale του Μισισιπή! Μυστήριο καλύπτει και το θάνατο του με την επικρατέστερη ιστορία να αναφέρει πως ο ιδιοκτήτης του μέρους στο οποίο έπαιζε τον δηλητηρίασε μετά από έντονο «φλερτάρισμα» του Johnson με τη γυναίκα του.

Το 2004 ο μεγάλος Eric Clapton είχε κυκλοφορήσει δίσκο με τίτλο "Me And Mr. Johnson" στον οποίο διασκεύαζε αρκετά τραγούδια του θρυλικού μπλουζίστα...

  • SHARE
  • TWEET