Η Sharon Osbourne επιτίθεται με βαρείς χαρακτηρισμούς στους U2

Κατά μέτωπον επίθεση με ύβρεις κατά των Ιρλανδών

18/09/2014 @ 11:00
Όπως σας ενημερώσαμε και πριν μερικές ημέρες, πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιθετική τακτική προώθησης του καινούργιου άλμπουμ των U2.

Το "Songs Of Innocence" ανέβηκε αυτόματα σε 500 εκατομμύρια λογαριασμούς στο iTunes δίχως να το εγκρίνουν ή έστω να ειδοποιηθούν οι αντίστοιχοι χρήστες.

Η γυναίκα και manager του Ozzy Osbourne, Sharon, έγραψε τα εξής σε μια σειρά από tweet που έγραψε εν εξάλλω:

«U2 είστε μεγιστάνες στο marketing, αλλά δεν είστε πια μουσικοί. Δεν προκαλεί απορία που δίνετε δωρεάν την μέτρια μουσική σας, γιατί κανείς δεν θέλει να την αγοράσει.»

«Παιδιά, τίποτα δεν είναι δωρεάν, πόσα λεφτά βγάζετε; Είστε απλά ένα μάτσο μεσήλικες groopies πολιτικών.»

«Από τον κώλο ποιού πολιτικού πρέπει να σας τραβήξουμε σήμερα; Ή μήπως είστε πρώτη σειρά σε ακόμα μια τραγική επίδειξη μόδας;»

«Jimmy Iovine, iTunes, U2, είστε όλοι μεγαλομανείς! FUCK YOU!»

Υπενθυμίζουμε ότι και ο γνωστός rapper Tyler, The Creator έγινε έξαλλος όταν βρήκε το νέο άλμπουμ των U2 στο κινητό του και ξέσπασε επίσης μέσω του Twitter του.

Ο Bono δεν άργησε να απαντήσει σε όσους διαμαρτύρονταν για την όλη κατάσταση. Αφού έγραψε «γεια» σε όλες τις γλώσσες -και της ελληνικής- θέλησε να εξηγήσει τους λόγους της «επιθετικής» προώθησης του νέου δίσκου τους "Songs Of Innocence".

Ο Bono δηλώνει ενθουσιασμένος που κόσμος που δεν τους έχει ακούσει ποτέ, από εντελώς διαφορετικά στιλ μουσικής, θα έχει την επιλογή να το κάνει.

«Σου παίρνει απλά το μυαλό ότι 500 εκατομμύρια άνθρωποι ΙΣΩΣ σε ακούσουν. Κι αν δεν το κάνουν, τότε θα έχουν στο junk mail τους, αίμα, ιδρώτα και δάκρυα τεσσάρων Ιρλανδών», γράφει ο 54-χρονος rock star, ο οποίος στη συνέχεια θέλει να εξηγήσει απλοϊκά ένα περίπλοκο θέμα όπως το γεγονός ότι η μουσική δίνεται μεν δωρεάν σε αυτούς, αλλά η Apple πλήρωσε εκατομμύρια να την πάρει (γράφονται ιλλιγγιώδη ποσά), κάνει λόγο για τα ταλέντα του μέλλοντος και ακόμα περισσότερες νεωτεριστικές ιδέες με την Apple, οι οποίες θα αλλάξουν τον τρόπο που ακούμε μουσική.

Τελειώνοντας αναφέρει πως δεν ζητά συγγνώμη αν έγιναν έντονοι ίσως και ενοχλητικοί. «Ποιός ο λόγος να είσαι στους U2, εάν δεν φτάσεις μέχρι εκεί. Η αγάπη δεν έχει τέλος.»

Την ίδια στιγμή η Αpple έδωσε στους πελάτες της ένα εργαλείο για να αφαιρούν τον δίσκο από τα iphone τους με ένα μόλις κλικ. Όλα αυτά, μετά τα παράπονα πολλών χρηστών πως το "Songs Of Innocence" μπήκε στα κινητά τους χωρίς την άδειά τους.

Για το "Songs Of Innocence", ο Γιάννης Κοτζιάς έγραψε στην κριτική του: «Η ομάδα παραγωγής κλέβει την παράσταση από τους ίδιους τους U2».
  • SHARE
  • TWEET